24.2 C
Aleşd
joi, 8 iunie 2023

Trebuie să ne întoarcem la natură și la Dumnezeul naturii – Ecologizare în Vadu Crisului (foto)

Urmărește-ne și pe Google News

In luna mai 2023, Ecolect Bihor şi Consiliul Judeţean Bihor organizează o noua ediţie a campaniei “Luna curăţeniei în Bihor”. In cadrul acestei campanii in comuna Vadu Crisului primaria, in colaborare cu Colegiul Tehnic a organizat vineri o actiune de ecologizare a zonei Halta-intrare in defileu.

- Publicitate -

Natura ne inconjoara, ne hraneste, ne insoteste, dar nu o protejam intotdeauna sau nu o apreciem atat cat merita. De multe ori vorbim despre natura doar pentru a incerca sa intelegem numeroasele sale fete si mai rar despre faptul ca protejarea si salvarea naturii inseamna si protejarea si salvarea noastra. Atitudinea unei persoane fata de mediu este deja o personalitate in sine, caracterul sau, filozofia sa, sufletul sau, atitudinea sa fata de alti oameni.

“Frumusetea naturii este egalata numai de frumusetea sufletului”, spunea Victor Hugo, iar Osho ne indeamna astfel: “Uita-te la copaci, priveste pasarile, priveste norii, stelele. .. si daca ai ochi poti vedea ca intreaga existenta este plina de bucurie. Totul este fericire pura. Copacii sunt fericiti fara niciun motiv; nu vor deveni prim-ministri sau presedinti si nu se vor imbogati – nici macar nu au cont bancar! Uita-te la flori. Este uimitor cat de fericite sunt florile – si fara niciun motiv. “Natura nu este un templu, ci un atelier in care omul trebuie sa ramana un simplu muncitor. Un muncitor care trebuie sa traiasca in conformitate cu natura. Pentru ca daca vei trai in conformitate cu natura, nu vei fi niciodata sarac; daca vei trai in conformitate cu parerile, nu vei niciodata bogat.

Vineri, 24 mai 2023 elevii de gimnaziu de la Colegiul Tehnic Nr. 1 Vadu Crisului cu sprijinul primariei au participat la o actiune de ecologizare in zonei Halta-intrare in defileu – malul Crisului Repede precum si in padurea din jurul terenului de fotbal. La actiune au participat peste de 60 de elevi, insotiti de profesorii Miere Calin, Tanc Anca si Furtos Schiop Adina.

Dupa Goethe: “Natura este singura carte in care fiecare fila pastreaza cate un adevar.” In acea carte pentru ziua de vineri, vazand sacii cu mizerie adunati, va fi scris cu tristete ca: inca sunt prea multi oameni care nu isi mai dau seama de bucuria de a trai, pentru ca nici nu mai stiu sa priveasca minunile Naturii…

Urmatorul eveniment de ecologizare in comuna Vadu Crisului se va desfasura in data de 31 mai 2023, orele 11.30. Intalnirea voluntarilor va fi la baza firmei SC Master Adventure SRL din Vadu Crisului si are ca scop curatirea albiei si malurile Crisului Repede de la podul nou pana la cascada.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

33,229FaniÎmi place
1,759CititoriConectați-vă
13CititoriConectați-vă
41CititoriConectați-vă
1,450AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI