Târgul de la Vama Sării

1342

Tradiţionalul Târg de la Vama Sării, din comuna Vadu Crişului, a ajuns în acest an la o noua ediţia , fiind una dintre cele mai longevive manifestări etno-folclorice din Bihor.
Denumirea sărbătorii este atestată de documente din evul mediu potrivit cărora la Vadu Crişului, pe râul Crişul Repede, exista un punct vamal permanent între Regiunea liberă Transilvania şi Paşalâcul Otoman, în care se vămuia sarea adusă în căruţe sau cu plute de negustorii de sare.

 

Programul Festivalului de la Vama Sării (Vadu Crișului)

image

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.