8.1 C
Aleşd
luni, 27 martie 2023

Sfârșitul de an a adus încă un proiect aprobat pentru Vadu Crișului

Urmărește-ne și pe Google News

Educația a apărut din vremuri vechi, când valorile și limba era predată urmașilor de către membrii mai în vârstă ai societății, care consta în principal din membri ai familiei și prieteni apropiați ai familiei. De-a lungul timpului, educația a început să evolueze pe măsură ce cunoștințele din afara familiei și problemelor sociale au început să capete preeminență. 

- Publicitate -

Trăim vremuri în care ne dorim să creăm o lume mai stabilă, mai durabilă, cu economii stabile și societăți echitabile. Este un obiectiv dificil, dar nu imposibil de atins dacă avem, în egală măsură, implicarea autorităților, a instituțiilor, a companiilor și mai ales a părinților și copiilor responsabili. 

De ce este importantă educația? Un om educat nu se naște, el se educă. Așa cum învățăm matematică sau limbi străine, ar trebui să obținem diplome de excelență și în lecții de bază pentru conviețuire, progres social, educație financiară, educația ca proces prin intermediul căruia să învățăm ce înseamnă respectul, empatia, egalitatea, solidaritarea sau gândirea critic. Educația ne formează ca buni cetățeni în societate, ca buni membri ai unei familii sănătoase. Desigur in educatie, un rol important are scoala. “Cine stapaneste scoala hotaraste asupra viitorului, asupra tendintei vietii si asupra vietii insasi”, spunea (Adolph Diesterweg). Este important ca generatiile noi sa aiba conditii in unitatile de invatamant, pentru ca educatia este cea mai puternica arma pe care vom putea folosi pentru a schimba lumea. Si de multe ori spunem, ca …lumea ar trebui schimbata! Conducerea primariei locale in vederea imbunatatirii conditiilor in unitatile de invatamant din Vadu Crisului, a depus mai multe proiecte in vederea atragerii de fonduri europene. 

Dupa finalizarea proiectului prin care elevii si profesorii de la Colegiul Tehnic nr.1 din Vadu Crisului au fost dotati cu echipamente de tip laptop, table inteligente, camera web, ecrane de proiectie si routere wifi pentru asigurarea necesarului de internet (valoarea totala eligibila a proiectului: 1.809.286,36 lei), datorită unui nou proiect cu fonduri nerambursabile in aceasta saptamana a aparut lista proiectelor aprobate in cadrul “Programului privind creşterea eficienţei energetice şi gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice”. Printre cele 19 UAT-uri cu proiecte aprobate din Bihor pe lista este si comuna Vadu Crisului. 

Am aflat, ca la Administrația Fondului pentru Mediu Primaria locala a depus pentru scoala in luna septembrie 2021 proiectul cu titlul „REABILITARE IN VEDEREA EFICIENTIZARII ENERGETICE A COLEGIULUI TEHNIC NR.1 VADU CRISULUI – CORP C2 -, DIN LOCALITATEA VADU CRISULUI, JUDETUL BIHOR„. Investitia se justifică ca făcând parte din “Programul privind creşterea eficienţei energetice şi gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice” avand un impact pozitiv asupra  creşterii eficienţei energetice a clădirii publice şi îmbunătăţirea calităţii mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, reducerea consumului anual de energie primară  și promovarea utilizării surselor regenerabile de energie. 

Valoarea eligibila a proiectului este 3.274.485,66 lei, din care suma propusa spre finantare este 2.980.080,32 lei. 

- Publicitate -
- Publicitate -
 
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

32,779FaniÎmi place
1,768CititoriConectați-vă
41CititoriConectați-vă
1,420AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI