Primăria Vadu Crișului lansează oficial proiectul ”Connecting the traditions of the Crisul Repede ValleyInterconectarea tradițiilor de pe Valea Crișului Repede.”

821
Primăria Vadu Crișului lansează oficial proiectul ”Connecting the traditions of the Crisul Repede ValleyInterconectarea tradițiilor de pe Valea Crișului Repede.”-800x487
Foto © AlesdOnline

Miercuri 27 februarie, în sala de expoziție al Incubatorului de afaceri pe turism din Vadu Crișului, s-a desfășurat Conferința de lansare a proiectului ”Connecting the traditions of the Crisul Repede Valley-lnterconectarea tradițiilor de pe Valea Crișului Repede”.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența reprezentanților celor 2 primării, partenere în proiect, precum și a unor reprezentanți ai Consiliului Județean Bihor și Hajdu Bihor. Conferinţa a fost organizată de conducerea primăriei din Vadu Crișului, în calitate de Beneficiar Lider. Proiectul ”Connecting the traditions of the Crisul Repede Valley-lnterconectarea tradițiilor de pe Valea Crișului Repede”, cu numărul ROHU 289 a fost depus împreuna cu comuna înfrațită Kôrôsszegapati din Ungaria.

Pe lângă conferințele de lansare și de final printre activitățile principale ale proiectului amintim organizarea Târgului de la Vama Sării, un cantonament sportiv și o tabără de dansuri populare la Vadu Crișului, respectiv Festivalul Kun Lăszló, un festival ecumenic cu participarea corurilor din cele două localitați și o tabără de artă si creație în Kôrôsszegapăti.

Bugetul total al proiectului este de 79.999 Euro, din care Vadu Crișului ca si lider beneficiază de 42.384 Euro si Kôrôsszegapăti de 37.615 Euro.

La conferinţă au fost prezenţi reprezentanţi ai conducerii instituţiilor partenere, echipa comună de implementare a proiectului și elevi ai liceului din localitate.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.