Parohia ortodoxă din Tomnatic are un nou preot paroh

3301
preot Bozga Danut Alin
Bozga Danut Alin

Cu binecuvântarea Preasfintitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, duminica, 10 iunie 2022, la Parohia Tomnatic, comuna Vadu Crisului a avut loc instalarea tânărului preot Bozga Danut Alin. 

 

Ce inseamna sa fii preot? De la Mantuitorul nostru Iisus Hristos, harul si puterea sfintitoare s-au transmis Sfintilor Apostoli, iar de la acestia, mai departe, preotilor, din generatie in generatie, peste veacuri, pana in zilele noastre. Preotul este cel care, din dragoste, isi inchina intreaga viata lui Dumnezeu si oamenilor. Preotul tine slujbe, ii invata pe credinciosi, ii indruma in viata, in calitate de duhovnic. Preotii sunt oameni deosebiti, pretuiti si respectati de toti cei din jur. Preotul trebuie sa fie un model, un exemplu viu de credinta si dragoste, de rabdare si milostenie. 

Duminica din 10 iulie 2022, a Vindecarii slugii sutasului, a insemnat un prilej de bucurie duhovniceasca pentru comunitatea parohiala din Tomnatic. Dupa 16 ani de slujire, preotul Briciu Dorin a intrat in pensie si ortodocsii din satul Tomnatic au intampinat noul pastor duhovnicesc.  

Avand arhiereasca binecuvantare, a Preasfintitului  Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, la Sfanta Liturghie oficiata in biserica cu hramul Sfantul Ierarh Vasile Cel Mare, din parohia Tomnatic, sub protia parintelui Protoreiereu Goga Simion, alaturi de un sobor de preoti, a avut loc festivitatea de prezentare al noului preot paroh Bozga Danut Alin.  

Parintele Protopop, in fata a peste 120 de credinciosi, autoritati locale si alti invitati a transmis arhieresti binecuvantari celor prezenti, un cuvant de incurajare noului preot paroh, inmanandu-i Evanghelia, crucea precum si cheile Sfintei Biserici din Tomnatic. La randul sau, noul preot paroh Bozga Danut Alin a multumit tuturor pentru sprijinul de care s-a bucurat pana acum, aratandu-se deschis unei bune colaborari in implinirea lucrarilor care vor fi necesare bunului mers al parohiei in care isi va desfasura activitatea preoteasca.

Evenimentul s-a incheiat cu agapa crestineasca pregatita cu acest prilej cu sprijinul enoriasilor din Tomnatic si al primariei locale la “Balta lui Fane”, la rascrucea drumurilor din Valea Mierai.  

 

Urmărește-ne și pe Google News