Natura suferă.Ție-îți pasă? Ecologizare la Vadu Crișului 

275
Ecologizare la Vadu Crișului

Curatenia si ordinea nu sunt probleme de instinct; ele tin de educatie si, ca majoritatea lucrurilor bune, trebuie sa-ti cultivi gustul pentru ele. In luna mai in comuna Vadu Crisului autoritatile locale si Colegiul Tehnic organizeaza activitati de curatenie.  

 

Viața te rănește, natura te vindecă.Natura este portalul către liniștea interioară, este cel mai mare dar al omenirii. Cu ajutorul ei ne-am dezvoltat, am devenit mai inteligenti si am creat lucruri sofisticate si tot cu ajutorul ei am reusit sa atingem cele mai inalte culmi ale stiintei. Dar lucrul cel mai groaznic este ca ea, natura a indurat toate acestea si acuma sufera. Ne-am gandit  oare cum ar arata o lume curata, nepoluata, o lume de care sa fim mandri si al carui aer sa-l respiram cu usurinta? 

A face mizerie e un lucru foarte simplu. Din pacate multi sant”care lasa urme”. Trebuie sa fie altii care sa aiba vointa sa “stearga”aceste urme, gandindu-se ca nu le fac un bine celor ce au facut rau, ci ca isi fac un bine lor insisi. De multe ori nu ne gandim la viitor sau cel putin nu la viitorul mediului in care traim, la generatiile viitoare care vor mosteni aceasta lume, acest mediu. Oare le va placea aceasta mostenire??? “Toți copiii au nevoie de natură. Nu doar cei ai căror părinți apreciază natura. Nu doar cei dintr-o anumită clasă socială, cultură sau cu un anume set de abilități. Toți copiii.” spunea Richard Louv. De ce facem atunci intotdeauna invers decat cea ce ar fi normal?  

Daca ar fi sa pleci, maine te-ai intoarce. Daca ar fi sa ramai, maine ti-ai dori sa pleci. Daca ar fi sa simti durerea cuiva, nu ti-ar pasa. Daca ar fi sa suferi, ai dori ca celorlalti sa le pese de tine.Si natura sufera..Tie iti pasa?..  

Daca iti pasa, te asteptam in data de 13 mai 2022, orele 10 in fata salii de sport din Vadu Crisului pentru ecologizarea zonei si in data de 25 mai, orele 11.30 la baza firmei SC Master Adventure SRL din Vadu Crisului pentru curatirea albiei si malurile Crisului Repede de la podul nou pana la cascada.  

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.