Maslu de obște în satul Birtin

953

In localitatea Birtin, sat care apartine de comuna Vadu Crisului, duminica a avut loc Maslu de obste. La eveniment au participat peste 200 de persoane.

 

Taina Sfântului Maslu este o lucrare sfințitoare a Bisericii, Trupul lui Hristos, prin care se împărtășește credinciosului bolnav harul nevăzut al tămăduirii sufletești, sursă a ușurării suferințelor și vindecărilor psiho-fizice (din rânduiala Tainei Sfântului Maslu citim cum Dumnezeu este invocat ca „doctorul sufletelor și trupurilor noastre, a Cărui milă este nemăsurată…”). Sfântul Apostol Iacov, în epistola sa, face referire la importanța săvârșirii acestei Sfinte Taine de un sobor de preoți, spunând: „Este cineva bolnav între voi? Să cheme preoții Bisericii, și să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn în numele Domnului” (Iacov 5,14) 

Prin Sf. Maslu, Dumnezeu ne dă vindecare și în măreția Sa, pune vindecarea pe seama noastră, mai mult, ne dă daruri nesperat de mari, căci zice:” credința ta te a mântuit, mergi în pace”, iar în altă Evanghelie:” fie ție cum voiești. 

Duminica, 3 septembrie, a avut loc Maslul de obște în localitatea Birtin, comuna Vadu Crișului. 

La eveniment au participat peste 200 de persoane și un sobor de 11 preoți. S-au făcut rugăciuni pentru toate trebuințele, dar si pentru copii și dascăli cu ocazia începutului de an școlar. Copiii au primit și daruri. În cuvântul de învățătură, părintele pensionar, Leț Florian, a vorbit despre importanta iubirii și a iertării.  

Evenimentul a fost atât un prilej de impreuna-rugare, cât și o sărbătoare a satului nostru, ne-a relatat preotul paroh Vasile Meghesan. 

 

Urmărește-ne și pe Google News