Lucrări de punere în siguranță la Cabana Vadu Crișului

729

Asocierea de firme care a câștigat licitația pentru reabilitarea Cabanei Vadu Crișului lucrează în prezent la întocmirea proiectului tehnic (PT), iar în paralel face lucrări de punere în siguranță a clădirii, pentru a nu fi un pericol pentru turiștii care vizitează zona.

Mai exact, se demolează acele părți din clădire care s-ar fi desprins din cauza stadiului avansat de degradare și se evacuează molozul rezultat în urma demolărilor. Totodată, se pregătește șantierul pentru începerea lucrărilor de reconstruire a cabanei.

Proiectul tehnic și execuția sunt realizate de către asocierea de firme SC AD WEST CONSTRUCT SRL și SC CLASX DESIGN SRL, valoarea contractului fiind de 2.692.726,35 lei (fără TVA). Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat la finalul lunii februarie, iar termenul de execuție este de 21 de luni (3 luni pentru proiectare, respectiv 18 luni pentru execuție).

Proiectul European ROHU 126 ,,Conservarea, protecția și promovarea naturii de ambele părți ale frontierei româno-ungare – PRONATURE” este finanțat în cadrul Programului Interreg VA România – Ungaria 2014 – 2020. Obiectivul investiției este ,,Reconstruire Cabana Vadu Crișului pentru realizare Centru de Monitorizare și Promovare a Naturii Vadu Crișului”.

Lucrări Cabana Vadu Crișului 3

Vă reamintim că proiectul a fost blocat din cauza neprezentării niciunui ofertant la două proceduri de achiziție, desi contractul de finanțare a fost semnat încă din 2018, cu o perioadă de implementare de 24 de luni. Pentru ca investiția să poată fi realizată, durata de implementare a fost prelungită în decembrie 2020 cu alte 24 de luni.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.