24.2 C
Aleşd
joi, 8 iunie 2023

Expozitie comuna din picturile realizate in cadrul taberelor de creatie din Hajduszoboszló si Vadu Crisului

Urmărește-ne și pe Google News

Joi, 16 iunie 2022 la Centrul Cultural din Hajduszoboszló a avut loc deschiderea expozitiei cu picturile realizate in cadrul taberelor de creatie din Hajduszoboszló si Vadu Crisului. 

- Publicitate -

Tabara de creatie Hungarospa aniverseaza 15 ani de la infiintare, iar cel din Vadu Crisului a avut deja trei editii.Joi seara de la orele 18 la Caminul Cultural “Kovács Máté Művelődési Központ és Könyvtár“ cei prezenti au fost salutati de catre Dr.Sós Csaba, managerul institutiei, apoi Varga Katalin directoarea de servicii al firmei Hungarospa Hajdúszoboszló Zrt, gazda taberelor din Hajdászoboszló a vorbit despre cei 15 ani de activitate. Domnul Csapláros László, care raspunde de organizarea tehnica a taberelor, atat la Vadu Crisului cat si in Hajdúszoboszló, a scos in evidenta faptul, ca incapand cu anul 2006 pictorii prezenti in tabara doneaza hotelului Hungarospa Thermál picturile realizate, astfel camerele si coridoarele hotelului au pe pereti exponate de la cei mai renumiti pictori din Ungaria. ”In cei 15 ani 39 de pictori au lucrat in tabara Hungarospa si-au lasat peste 200 de picturi hotelului”, a spus Csaplaros. Dintre pictori la eveniment au fost prezenti  Barnóczky György, Bán Tibor, Bimbó Tamás, Dr Starovszky Tamás, Zagyva Valik Sándor, pictori cu renume din tara vecina.  

Dupa vizitarea expozitiei, cei prezenti au intrat in sala de spectacole, unde Ansamblul de dansuri populare Kökényes din Tarnaveni si cantareata Bárdos Ildikó din Debretin, nascuta in Tarnaveni, au sustinut un spectacol deosebit. Inainte de spectacol domnul Czeglédi Gyula, primarul orasului Hajdúszoboszló a salutat delegatia din localitatea infratita din Tarnaveni si pe cei din Vadu Crisului. „Consiliul Local al orasului nostru la ultima sedinta a hotarat demararea procedurii in vederea semnarii acordului de infratire si cu localitatea de pe malul Crisului Repede. Speram ca in septembrie acest lucru sa se materializeze”, a spus primarul orasului Hajdúszoboszló. 

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

33,227FaniÎmi place
1,759CititoriConectați-vă
13CititoriConectați-vă
41CititoriConectați-vă
1,450AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI