Elev de la Colegiul Tehnic Vadu Crișului eliminat de la BAC – A fost eliminat pentru tentativă de fraudă

1437

În județul Bihor, la a doua probă scrisă a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2021 (proba obligatorie a profilului) au fost prezenți 3413 candidați (97,48% din totalul candidaților înscriși pentru această probă, respectiv 3501). Dintre cei 3413 candidați 1160 au susținut proba la istorie, iar 2253 la matematică. Proba s-a desfășurat astăzi, 29 iunie, în 21 de centre. Nu au participat 88 candidați.

Pentru tentativă de fraudă a fost eliminat 1 candidat de la Colegiul Tehnic Vadu Crișului. Acesta nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Subiectele și baremul de corectare au fost publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar:

• miercuri, 30 iunie – proba la alegere a profilului și a specializării 

• joi, 1 iulie – Limba și literatura maternă..

Primele rezultate vor fi afișate în data de 5 iulie, până la ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

• recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;

• susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;

• obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.