8.1 C
Aleşd
luni, 27 martie 2023

Din nou pe podium

Urmărește-ne și pe Google News

In perioada 11-12 martie 2023 in Cluj Napoca a avut loc FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE ARTE“ARTS COMBAT FESTIVAL”editia a 9-a. La eveniment au participat cu succes membrii grupului Onix Music

- Publicitate -

“Descoperirea cântecului și crearea instrumentelor muzicale au amândouă la origine impulsul uman ce se situează mult mai profund decât intenția conștientă : nevoia de ritm în viață … nevoia adâncă, ce transcede gândirea și nu ține seama de nici o primejdie”, spunea Richard Baker. Muzica este leacul minții, este dragostea în căutarea unui cuvânt. Muzica este mediatorul între viața spirituală și cea trupească. Ea dă suflet universului, aripi gândirii, avânt închipuirii, farmec tinereții, viața și veselie tuturor lucrurilor. Ea este esența ordinii, înălțând sufletul către tot ce este bun, drept și frumos. Muzica înseamnă propria noastră experiență, gândire sau înțelepciune. Dacă nu o trăiești, nu are cum să iasă la iveală din instrumentul tău musical. Fiecare copil are un talent special, un dar (har), care poate va fi sau poate nu va fi descoperit. Uneori este descoperit de parinti, alteori de o profesoara. Desigur aceste “pietre pretioase” trebuiesc sustinute si slefuite. Denisa Hoble este un astfel de “slefuitor” de talente, profesoara care își dorește de la elevii ei ca să evolueze în mod constant, ghidându-i astfel spre a munci și a avea încredere în forțele proprii, spre a-și hrăni ambiția și spre a face totul cu dragoste și din dorință pentru MUZICĂ! 

La FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE ARTE“ARTS COMBAT FESTIVAL” din Cluj Napoca pietrele pretioase din grupul Onix Music au stralucit din nou. 

Evenimentul s-a desfășurat în sala Cinema „Mărăști” din Cluj-Napoca si a avut ca scop descoperirea, susținerea și promovarea talentelor din domeniul artistic. Juriul a punctat: prestația scenică, costumele, dicția, tehnica vocală și instrumentală, tehnica interpretativă, mișcarea scenică, tehnica mișcării, originalitatea. Festivalul a fost transmis live pe 3 platforme: Zazz Tv, CB Media și pe pagina festivalului.

Concursul s-a desfășurat pe categorii de vârstă începând cu vârsta de 4 ani până la +19 ani, astfel: categoria 4-6 ani; categoria 7-8 ani; categoria 9-10 ani; categoria 11-12 ani; categoria 13-15 ani; categoria 16-18 ani; categoria 19+ ani; categoria duete; categoria grupuri.

Festivalul a avut trei secțiuni:

 1. Muzică-care a cuprins cinci subsecțiuni muzică populară; music-hall; muzică în limba maternă; muzică internațională; dedicație.
 2. Teatru cu două subsecțiuni: recitare; interpretare.
 3. Dans;

Durata prestației a fost de maxim 4 minute iar pentru secțiunea teatru, de maxim 10 minute. 

Toți copiii din grupul Onix Music au fost pe podium si Maria Simut a obținut marele premiu al concursului. 

Iata si rezultatele: 

 • Pavel Secara – locul 1 
 • Karina Maier – locul 1 
 • Abigail Pantiș – locul 1 
 • Teofana Ardelean – locul 1 
 • Karina Mihalceac – locul 1 
 • Luca Copil -l ocul 2 
 • Briana Novac – locul 2 
 • Delia Sărăcuț – locul 2 
 • Andrada Panea – locul 2 
 • Sara Secara – locul 3  
 • Maria Mititean – locul 3 
 • Raisa Știzar – locul 3 

Marea câștigătoare, Maria Simuț, in ziua galei a împlinit 11 ani. Credem ca și-a făcut cel mai frumos cadou, mai ales cand toată sala a cantat pentru ea “La mulți ani”. 

Maria Simuț si Denisa Hoble
- Publicitate -
- Publicitate -
 
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

32,779FaniÎmi place
1,768CititoriConectați-vă
41CititoriConectați-vă
1,420AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI