Campioana olimpica la maraton de la Jocurile Olimpice de la Beijing la „Crosul de primavara Vadu Crisului 2022”

554

Primaria si Consiliul Local Vadu-Crisului, Colegiul Tehnic Nr.1 Vadu Crisului, Asociatia Simona Kadas organizeaza in ziua de vineri,  27 mai 2022, orele 12,30 Crosul de primavara, pe categorii de varsta cu participarea tinerilor din comuna Vadu-Crisului si localitatile din zona (fara atleti legitimati). 

 

Loc de desfasurare: zona bazei sportive din Vadu-Crisului. 

Categoriile de varsta vor fi: 

sub 6 ani; 6-8 ani; 9-10 ani; 11-12 ani; 13-14 ani; 15- 16 ani; 17-19 ani. 

Concursul se va organiza atat pentru baieti cat si pentru fete. Primii trei clasati de la fiecare grupa de varsta vor fi premiati cu cupe si diplome. 

Inscrierile se vor face incepand cu ora 12,00 , la sala de sport al comunei. 

Important! 

1. Participantii vor avea echipament sportiv adecvat alergarii si copie certificat nastere/copie carte identitate. 

2. Aviz medical de la medicul de familie cu specificatia *clinic sanatos*, mentionandu-se dupa caz, si patologia cronica a copilului, in conf. cu Ordinul ministrului educatie, cercetarii, tineretului si sportului si al ministrului sanatatii nr.5298/1668/2011 modificat. Avizele se vor lua tabelar, la nivel de clasa/an/medic familie in vederea evitarii perturbarii programului medicului de familie. 

La eveniment va participa si marea alergatoare pe distante lungi Constantina Dita. 

Atleta Constantina Dita a atins vârful carierei la JO de la Beijing (2008) când, la vârsta de 38 de ani, a reușit să devină campioană olimpică la maraton, fiind cea mai în vârstă campioană olimpică a probei. A realizat cursa cu timpul de 2 ore 26 minute și 44 de secunde. De-a lungul carierei sale a reușit să cucerească mai multe curse de maraton și să realizeze o serie de recorduri mondiale și naționale. Dintre medalii importante cucerite de-a lungul carierei de către Constantina Diță amintim:

– bronz la CM de la Helsinki (2005) – maraton;
– aur la CM de la Edmonton (2005) – semimaraton;
– bronz la CM de la New Delhi (2004) – semimaraton;
– aur la Maratonul de la Chicago (2005);
– bronz la Maratonul de la Londra (2007).  

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.