Avertizare meteo imediată: cod portocaliu de vreme severă în Bihor

1267
cod galben Futuna nori-800x480
Foto © Paul Nagy

Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri, 12 iunie, o alertă de tip nowcasting de cod portocaliu valabilă pentru mai multe localității din Bihor.

Meteorologii anunță grindină de dimensiuni medii, averse care vor cumula ​35-40 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie, descărcări electrice. Codul portocaliu e în vigoare până la ora 16:00.

Localitățile vizate sunt: Beiuș, Bratca, Buntești, Vadu Crișului, Borod, Șuncuiuș, Pietroasa, Finiș, Drăgănești, Rieni, Aușeu, Câmpani, Curățele, Budureasa, Tărcaia, Lazuri de Beiuș.

Mai multe localităţi din judeţ se află deja sub cod galben de “averse care pot cumula 25-35 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici”.

Localităţile afectate sunt: Beiuș, Aleșd, Ștei, Dobrești, Bratca, Buntești, Vadu Crișului, Borod, Șuncuiuș, Aștileu, Pomezeu, Pietroasa, Finiș, Lunca, Drăgănești, Rieni, Șoimi, Remetea, Vașcău, Aușeu, Câmpani, Măgești, Curățele, Roșia, Budureasa, Uileacu de Beiuș, Cărpinet, Vârciorog, Răbăgani, Nucet, Tărcaia, Căbești, Lazuri de Beiuș, Criștioru de Jos, Pocola, Sâmbăta.

De asemenea, sub avertizare de vremea rea sunt şi zonele de munte din Bihor. Codul galben este valabil până la ora 16.30.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.