Vadu Crișului – „Sat cultural al României”

142

În urma unei riguroase selecții la nivel național, Vadu Crișului a devenit recent „Sat cultural al României”. Această distincție reprezintă o recunoaștere națională a realizărilor înfăptuite pe plan cultural-artistic.

 

Singura comună din Bihor purtătoare a acestei înalte distincții, Vadu Crișului a reușit să valorifice o parte din tezaurul folcloric moștenit de la străbuni, ridicându-l la nivel de artă. Datorită pasiunii sale pentru folclor, Dorel Cosma, primarul comunei, a fost „nașul de botez” al cunoscutului Ansamblu folcloric „Moșuț”, care a devenit emblemă pentru comună, fiind cunoscut și apreciat în județ și țară. Două mari distincții a consacrat Ansamblul „Moșuț”: Marele trofeu al Festivalului folcloric internațional de la Negrești, Vaslui, în anul 2014, și „Peștișorul de Argint” pentru locul II obținut la Festivalul Internațional „Peștișorul de Aur” de la Tulcea, în anul 2015.

Sursă

 

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.