Tânăr de 19 ani, din Tilecuș împuşcat în picior. Elicopterul SMURD trimis la fața locului

3744
Elicopter Tilecuș
Foto ©️ AlesdOnline

Un tânăr de 19 ani, din localitatea bihoreană Tilecuș, a fost împușcat accidental, vineri după-amiază, în picior, în timp ce se afla pe pășunea satului. 

 

La fața locului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Stației Aleșd cu o autospecială de intervenție și autospeciala SMURD a subunității precum și elicopterul SMURD cu echipaj medical.

„Vineri, 28 ianuarie la ora 15.58, în urma unui apel primit de I.P.J. Bihor prin S.N.U.A.U. 112, polițiștii Secției nr.7 de Poliție Rurală Tileagd au fost sesizați că pe pășunea localității bihorene Tilecuș s-a produs un eveniment în cadrul căruia arma de vânătoare a unei persoane s-a descărcat accidental, o altă persoană fiind rănită astfel la nivelul coapsei. Polițiștii bihoreni s-au deplasat cu operativitate la fața locului, iar în urma primelor investigații au fost identificate ambele persoane implicate. Victima este un tânăr de 19 ani, din Tilecuș, aceasta prezentând o plagă la nivelul piciorului stâng, pentru îngrijirea căreia a fost transportată la spital, nefiindu-i pusă în pericol viața”, a declarat, pentru AlesdOnline, comisarul-șef IPJ Bihor, Alina Fărcuța.

Reprezentantul IPJ Bihor a mai menționat că a fost identificat, de asemenea, bărbatul bănuit de comiterea faptei, acesta fiind un localnic de 40 de ani, deținător legal al armei respective, din declarațiile căruia rezultă că ar fi avut arma încărcată în mână și s-ar fi descărcat accidental, în momentul în care s-ar fi agățat de niște crengi.

Polițiștii au constatat că cele două persoane nu aveau asupra lor autorizație de vânătoare, evenimentul producând-se pe fondul manevrării necorespunzătoare a armei de vânătoare.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de braconaj cinegetic, uz ilegal de armă și vătămate corporală din culpă, iar polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleșd, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.