23.1 C
Aleşd
sâmbătă, 13 iulie 2024
Blue Container Aleșd

Percheziții în Tileagd la persoane cercetate pentru evaziune fiscală, delapidare și spălarea banilor

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au efectuat 14 percheziții domiciliare în municipiul Oradea și în localitățile Sânmartin, Tășad, Biharia, Tileagd și Talpoș. Acțiunile au avut loc sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor și au vizat persoane cercetate pentru evaziune fiscală, delapidare și spălarea banilor.

Perchezițiile s-au desfășurat la sediile a nouă societăți comerciale și la domiciliile reprezentanților acestora, inclusiv la sediul unei societăți comerciale și domiciliul unui bărbat de 44 de ani din Oradea, suspectat de comiterea infracțiunilor. În perioada 2020-2024, acesta ar fi înregistrat documente de achiziție fictive, simulând achiziții de carburanți auto în valoare de aproximativ 3.200.000 de lei, cauzând un prejudiciu de 916.233 de lei bugetului de stat.

În plus, reprezentanții celor nouă societăți comerciale sunt suspectați că, între 2019 și 2024, au simulat achiziții fictive de carburanți auto de aproximativ 7.000.000 de lei, generând un prejudiciu de aproximativ 1.500.000 de lei. Prejudiciul total estimat este de 2.416.233 de lei.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate documente, telefoane mobile și au fost aplicate ordonanțe de ridicare a documentelor financiar-contabile de la societățile implicate. În plus, au fost efectuate alte trei percheziții domiciliare, rezultând în confiscarea unor telefoane mobile, un laptop și documente fiscale.

Pentru recuperarea prejudiciului, au fost instituite măsuri asigurătorii asupra a 3 terenuri și 2 imobile, precum și poprirea sumelor de bani din conturile bancare ale persoanelor cercetate. Valoarea totală a bunurilor sechestrate se ridică la peste 2,4 milioane de lei.

Activitățile au beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și de suportul analitic al Unității Centrale de Analiză a Informațiilor. Investigațiile continuă, cu persoanele suspectate beneficiind de prezumția de nevinovăție pe întreg parcursul procesului penal.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,846FaniÎmi place
1,734CititoriConectați-vă
988CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,620AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI