Incendiu în Tileagd, provocat de o afumătoare

464

Miercuri, 15 decembrie, în jurul orei 09.30, echipajele Stației de Pompieri Aleșd au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Uileacu de Criș, comuna Tileagd.

În momentul sosirii echipajelor de stingere, flăcările se manifestau la o afumătoare improvizată în interiorul unei anexe, cu pericol de extindere la întreaga construcție.

Pompierii militari au lichidat rapid incendiul, împiedicând propagarea acestuia.

În urma producerii evenimentului, a ars afumătoarea și produsele din interiorul acesteia.

Cercetările efectuate la fața locului au indicat drept cauză probabilă a incendiului, utilizarea focului deschis în spații închise (afumătoare), fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor.

În scopul prevenirii unor astfel de evenimente, care,în unele cazuri, s-au soldat cu mari pagube materiale în urma propagării flăcărilor la locuințe, adăposturi de animale, anexe etc., pompierii militari bihoreni reamintesc cetățenilor obligativitatea respectării următoarelor norme de apărare împotriva incendiilor:

• Se interzice folosirea afumătorilor improvizate ori amplasarea acestora în magazii, șuri, remize, sub șoproane sau lângă materiale combustibile

• Afumătorile se confecționează din zidării de cărămidă și materiale incombustibile și se amplasează independent de celelalte construcții din gospodărie;

• Curățați afumătoarea, astfel încât să evitați scurgerea grăsimii de pe  preparatele din carne în locurile fierbinți  sau în contact cu sistemul de producere a fumului;

• Se interzice folosirea afumătorilor improvizate în podurile clădirilor, prin scoaterea unor cărămizi din coșsau neridicarea zidăriei coșurilor deasupra acoperișului ori lăsarea deschisă a ușițelor de curățare.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.