A speriat etilotestul. Șofer cu alcoolemie de 1,23 prins de polițiștii din Tileagd

2919
Polițist Rutiera
Foto ©️ IPJ Bihor arhivă

Un bărbat a fost prins de către un echipaj al poliţiei băut la volan în timp ce conducea maşina pe raza comunei Tileagd. Şoferul avea o alcoolemie de dosar penal.

 

„Marți, 21 iunie, la ora 19.20, pe DJ 767 jud. Bihor, pe raza comunei bihorene Tileagd, polițiștii Secției nr.7 de Poliție Rurală Tileagd au depistat în trafic un bărbat de 30 de ani, localnic, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat”, conform unui comunicat de presă al Poliţiei Bihor.

Tot marți, 21 iunie, la ora 10.20, pe D.N. 76, pe stradaViilor din localitatea bihoreană Ștei, polițiștii din cadrul Poliției orașului Ștei au depistat în trafic un bărbat de 38 de ani, localnic, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, mai arată sursa citată.

Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele cazuri a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă.

Tot marți, 21 iunie, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză. 

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 128 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 90.110 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 20 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute două certificate de înmatriculare și au fost constatate 12 tamponări.

36 de sancțiuni au fost aplicate pentru depășirea limitelor legale de viteză, 18 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, șase sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, patru sancțiuni au fost aplicate pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, au fost sancționați patru utilizatori de trotinete electrice, doi conducători de vehicule cu tracțiune animală, două sancțiuni au fost aplicate pentru opriri neregulamentare, două pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, două pentru nerespectarea semnificației culorii semaforului electric, două pentru lipsa ITP, iar 50 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.