Șoferi prinși băuți la volan, în weekend, în Bihor. Unul dintre ei era din Ţeţchea

496
Etilotest
Foto caracter ilustrativ
Doi bărbați s-au ales cu dosar penal, în weekend. Aceștia au fost prinși în timp ce se aflau la volan, deși erau băuți.

Sâmbătă, 29 mai, la ora 01.20, pe drumul județean 108/I, în localitatea bihoreană Tileagd a fost depistat în trafic un bărbat de 35 de ani, din comuna Ţeţchea, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot sâmbătă, 29 mai, la ora 20.45, pe strada Ștefan cel Mare din localitatea bihoreană Tinca, polițiștii Secției nr.8 de Poliție Rurală Tinca au depistat în trafic un bărbat de 68 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și în fiecare dintre cazuri a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Tot în perioada 28 – 30 mai, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză. 

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic la sfârșit de săptămână, au fost aplicate 485 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 244.010 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 47 depermise de conducere. De asemenea, au fost reţinute cincicertificate de înmatriculare, au fost constatate 11 tamponări și șapte infracțiuni.

380 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 49 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționate 13 depășiri neregulamentare, iar43 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Astfel, duminică, 30 mai, la ora 07.38, pe strada OvidDensușeanu din municipiul Oradea a fost depistat în trafic un tânăr de 25 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 148 de km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70 de km/h.

Sâmbătă, 29 mai, la ora 18.25, pe strada Ovid Densuşianu din municipiul Oradea a fost depistat în trafic un bărbat de 32 de ani, din localitatea Sântandrei, județul Bihor, în timp ce conducea o motocicletă cu viteza de 139 de km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70 de km/h.

De asemenea, duminică, 30 mai, la ora 09.08, tot pe strada Ovid Densuşianu din municipiul Oradea a fost depistat în trafic un bărbat 40 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 137 de km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70 de km/h.

Conducătorii auto care au depăşit limita legală de viteză cu peste 50 de km/h au fost sancţionați contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile. 

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.