Satul Telechiu intră de joi în carantină

2027
Mașina poliție
Foto caracter ilustrativ
 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Bihor a cerut, printr-o hotărâre luată miercuri, emiterea unui ordin de către șeful Departamentului pentru Situații de Urgență pentru intrarea în carantină a satului Telechiu, din comuna bihoreană Țețchea.

Măsura a fost propusă după ce rata de infectare în localitate a ajuns în ultimele 14 zile la 9,39 de cazuri la mia de locuitori. Carantina va fi aplicată de joi, 7 octombrie, de la ora 0:00, pe o perioadă de 14 zile.

În perioada cât localitatea este în carantină, drumurile de acces spre Telechiu sunt supravegheate de polițiști și jandarmi, iar localnicii pot circula în afara gospodăriei între orele 5:00 și 20:00 doar pe baza declarației pe propria răspundere, a legitimației de serviciu ori a adeverinței eliberate de angajator.

Sunt exceptate de la această interdicție persoanele vaccinate ori cele trecute prin boală.  

În sat magazinele se închid la ora 18:00, cu excepția farmaciilor și benzinăriilor, care pot avea activitate non-stop. În plus, autobuzele și microbuzele de transport persoane care tranzitează localitatea vor putea opri doar în stații pentru urcarea sau coborârea călătorilor.

De asemenea, pe timpul carantinei zonale sunt interzise orice fel de activități culturale, sportive sau de divertisment, evenimentele private (nunți, botezuri, mese festive), iar localurile vor fi închise.

Hot-CJSU-nr.65

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.