25.3 C
Aleşd
sâmbătă, 13 iulie 2024
Blue Container Aleșd

Proiect Catehetic „Minunat este Dumnezeu întru sfinții Săi” derulat la Parohia Subpiatra

Într-o atmosferă de bucurie duhovnicească, Parohia Ortodoxă Subpiatra a găzduit sâmbătă, 29 iunie, un proiect catehetic intitulat „Minunat este Dumnezeu întru toți sfinții Săi”. Evenimentul a fost organizat de preotul paroh Crișan Lucian, împreună cu profesorul de religie Irimescu Florian, imediat după săvârșirea slujbei Vecerniei.

Proiectul a avut ca scop aprofundarea cunoașterii și cinstirii sfinților, evidențiind faptul că prin venerarea acestora, credincioșii aduc laudă lui Dumnezeu, conform învățăturii psalmistului: „Lăudați pe Domnul întru sfinții Lui” (Psalmul 150,1). În cadrul întâlnirii, s-a subliniat că cinstirea sfinților este o preamărire a iubirii lui Dumnezeu pentru oameni și a lucrării Lui de înălțare a omului spre viața veșnică.

La eveniment au participat copii și tineri din Parohia Subpiatra, alături de cei din Parohia Hotar, însoțiți de preotul Bențe Cosmin. Activitățile desfășurate au fost menite să le ofere tinerilor o înțelegere mai profundă a rolului sfinților în viața creștină și a mijlocirii lor prin rugăciune, asemenea exemplului lui Moise și Iov din Sfânta Scriptură.

În încheierea evenimentului, toți participanții au primit daruri și o gustare, creând astfel un moment de bucurie și comuniune între tinerii credincioși.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,846FaniÎmi place
1,734CititoriConectați-vă
988CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,620AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI