Locuitorii din Subpiatră revoltați de starea drumului din sat

2796
 

De aproximativ o saptamana, drumul principal care duce la cariera de argilă din Hotar, prin satul Subpiatră, a devenit aproape impracticabil „la pas” din cauza noroiului lăsat pe asfalt de camioanele care il tranzitează. Oamenii locului susțin că și masinile personale au de suferit pentru că se murdăresc imediat ce sunt spălate, cand plouă de noroi iar cand vremea este uscata, de praf.

Pe Facebook, locuitorii satului s-au organizat și au creat un grup in care au adunat toate nemultumirile lor si le-au trimis apoi conducerii Holcim, la București, iar compania le-a dat, luni, un răspuns:

Holcim România a investit aproximativ 200.000 EUR în lucrări de ranforsare drum comunal constând in asfaltarea acestuia, precum și lucrări de reabilitare a celor 1.100 mp din drumul pe care il mentionezi din comuna Tetchea, constând in: refacerea acostamentelor astfel încât să poată prelua apa de pe carosabil, s-au amenajat rigole deschise și accese la proprietăți în localitatea Subpiatra și s-a amenajat si asfaltat intersecția DC183. Mai mult decât atât, la ieșirea din cariera de calcar pe care o operăm, am instalat un echipament de spălare a roților pentru camioanele care transportă materia primă. Furnizorul nostru de transport este obligat prin contract să se asigure că roțile camioanelor sunt curate în momentul în care părăsesc incinta carierei, arată Holcim România în sesizarea făcută de Ionuț Iaz, vicepreședinte USR Aleșd.

Potrivit acestuia, mașinile firmei de transport circula fara prelată, șoferii nu spală roțile iar autoritatile locale nu au intervenit, la timp, să rezolve situația.

După sesizările făcute, abia luni dimineață primarul Ovidiu Drimbea, a contactat o firmă care să curețe drumul dar intervenția a fost o bătaie de joc, spune Iaz: Nu au alimentat masina special pregatită in acest sens cu apa așa că s-a creat un vapor de praf imens care intra in curtea si casele oamenilor, a completat Ionuț Iaz care a și publicat, pe Facebook fotografii ilustrative.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.