6.5 C
Aleşd
vineri, 29 martie 2024

Incendiu la o locuință din Subpiatră. O persoană a fost rănită !

În dimineaţa zilei de marți, 09 ianuarie 2018, în jurul orei 10.40, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor a fost sesizat cu privire la producerea unui incendiu la o locuinţă situată în localitatea Subpiatră, comuna Țețchea, apelantul precizând totodată faptul că, o persoană a fost rănită.

- Publicitate -

La adresa indicată de apelant s-au deplasat cu operativitate două echipaje din cadrul Stației de Pompieri Aleșd şi un echipaj medical.

“Ajunși la locul intervenției, pompierii militari au acţionat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea incendiului, ce se manifesta în camera de zi, reuşind să-l stingă în limitele găsite și să împiedice astfel propagarea flăcărilor la celelalte încăperi ale locuinței. Proprietara casei, în vârstă de 79 de ani, care a fost evacuată din locuință de către vecini înaintea sosirii forțelor de intervenție, a fost preluată și asistată de către echipajul medical, aceasta suferind arsuri la nivelul feței, umărului și al unui picior, fiind transportată ulterior la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean”, spune cpt. Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU „Crişana”.

Pagubele materiale înregistrate ca urmare a producerii evenimentului, au constat în corpuri de mobilier din încăperea afectată de flăcări, un aparat electrocasnic, o fereastră și o uşă.

Cercetările efectuate la fața locului au indicat drept cauza probabilă a incendiului, efectul termic generat de o sobă, lângă mijlocul de încălzire fiind amplasate materiale combustibile (un fotoliu).

Pompieri militari vă reamintesc faptul că, prin respectarea măsurilor de prevenire a incendiilor puteți evita producerea unor astfel de evenimente nedorite, soldate cu pagube materiale și, mai grav, în unele situații, cu persoane rănite (ca în cazul incendiului din localitatea Subpiatră) sau chiar cu pierderi de vieți omenești.

Astfel, pentru preîntâmpinarea situațiilor de urgență generate de mijloacele de încălzire, recomandăm cetățenilor respectarea următoarelor reguli și măsuri de apărare împotriva incendiilor :

  • Se interzice folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate;
  • Depozitarea materialelor combustibile se face la o distanţă mai mare de un metru faţă de sobele metalice şi de 50 de centimetri, la sobele de cărămidă sau teracotă;
  • În faţa uşiţei de alimentare a sobei, pardoseala combustibilă se protejează cu o tavă sau tablă metalică având dimensiunile de minim 70X50 centimetri;
  • Nu lăsaţi copii nesupravegheaţi sau închişi în casă cu sobe sau alte mijloace de încălzire ori de gătit aflate în funcţiune;
  • Nu supraîncălziţi sobele sau alte mijloace de încălzire;
  • Cenuşa rezultată de la mijloacele de încălzire se evacuează periodic într-un loc stabilit şi amenajat în acest scop, fără pericol de incendiu, şi numai după ce se sting complet resturile de jar.

 

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,169FaniÎmi place
1,737CititoriConectați-vă
594CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,560AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI