În Comuna Țețchea, toată lumea poate colecta selectiv! (video)

653

Primăria Comunei Țețchea, cu sprijinul Geocycle, parte a grupului Holcim România a realizat un videoclip educativ referitor la colectarea selectivă, reciclarea și co-procesarea deșeurilor.

”Scopul acestui material este de a oferi informații si sprijin cetățenilor Comunei Țețchea și nu numai, cu privire la modul în care se realizează colectarea selectivă. Le mulțumim tuturor partenerilor implicați în proiect: SC Geocycle SRL, Școala Gimnazială nr. 1 Hotar și SC Salubri SA,” a declarat pentru AlesdOnline, primarul Aurel-Florin Cazan.

În prezent, din comuna Țețchea se ridică lunar 38 de tone de deșeuri, din care sub 5% sunt deșeuri colectate selectiv, fapt care generează costuri imense dar și probleme de mediu.

În videoclipul realizat, cetățenii sunt informați cu privire la modalitățile și facilitățile de colectare selectivă.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.