26.5 C
Aleşd
marți, 21 mai 2024
Blue Container Aleșd
 

Fumatul în loc nepermis, cauza incendiului din Țețchea

Cipleu Sorin Leontin - PSD Alesd  
Duminică, 20 decembrie, în jurul orei 18.05, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a fost sesizat cu privire la producerea unui incendiu la o gospodărie situată în localitatea Țechea.

​La adresa indicată s-au deplasat cu operativitate echipajele de pompieri militari din cadrul Stației de Pompieri Aleșd și un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Oradea, fiind alertat totodată și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei. 

​În momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu violență la un adăpost de animale din curtea gospodăriei, flăcările, alimentate de cantitatea mare de materiale combustibile (baloți de fân) depozitate lângă construcție și în podul acesteia, ameninţând să se propage la locuință.

​Pentru localizarea şi lichidarea incendiului, pompierii militari au acţionat cu patru autospeciale de lucru cu apă şi spumă, dispozitivul adoptat vizând localizarea şi lichidarea focarelor şi protecţia casei.  

Ciprian Blejan

​Operaţiunea de stingere a fost finalizată în jurul orei 20.00, echipajele acţionând în continuare pentru înlăturarea efectelor negative ale evenimentului, până în jurul orei 23.55.

Citește și: Incendiu devastator la o gospodărie din Țețchea. Sute de baloti de paie au luat foc (foto-video)

​În urma producerii incendiului au ars aproximativ 3000 de baloți de fân, acoperișul adăpostului de animale, construit pe o suprafață de circa 250 de metri pătrați șiinstalația de adăpare a animalelor. Cele 30 de vaci aflate în adăpost au fost evacuate de proprietar în momentul izbucnirii incendiului. Din păcate, doi câini nu au mai putut fi salvați, fiind surprinși de flăcări în interiorul construcției.  

​Cercetările efectuate au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de fumatul în locuri nepermise.

​Echipajele de pompieri militari au reuşit să salveze locuința, circa 25 de tone de fân și aproximativ 50 de tone de porumb.

Incendiu Țețchea 3
Incendiu Țețchea 6
- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,527FaniÎmi place
1,737CititoriConectați-vă
994CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,580AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI