ELEVA ȘTEF MARIA cls. a VIII –a DIN HOTAR LA FAZA NAȚIONALĂ

1604
ȘTEF MARIA
ȘTEF MARIA Foto © AlesdOnline

O dovadă că acolo unde dascălii își fac datoria, descoperă și încurajează talentele, indiferent de mediul școlii, se obțin rezultate deosebite, care onorează școala și familia.

O asemenea elevă învață la Școala gimnazială din Hotar, comuna Țețchea și îndrumată de profesoara de limba română Lascău Mădălina a participat la faza județeană a olimpiadei „Universul cunoașterii prin lectură,” unde s-a clasat pe primul loc, urmând ca împreună cu alte trei eleve din clasele V- VI –VII, provenite de la Școlile gimnaziale Suplacul de Barcău și Sânmartin, formează echipa ce va reprezenta Bihorul la faza națională ce se va desfășura în zilele de 7-8 iunie la Iași. Îndrumate de prof. Coste Estera de la Școala gimnazială din Pietroasa care le va însoți, au realizat un portofoliu cu tema: „Istoria culturii și civilizației”- Ovidiu Drimba, cu care se vor prezenta la Iași.

La această fază, elevele din clasele V-VI vor avea o tematică specifică vârstei și programei școlare, pe când elevele din clasele VII- VIII vor alcătui un eseu cu o tematică stabilită de organizatori. Îndrăgostită de limba română și lectură, va urma specialitatea filologie la Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” din Aleșd. Le dorim succes!.

Nicu Răcuciu

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.