,,Drepturi și Valori ale Uniunii Europene ”

174

Clubul IMPACT ,,Number One ” Țețchea din cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 1 Hotar în parteneriat cu Liceul Ortodox ,,Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea – Școală Ambasador a Parlamentului European prin Priectul educativ (EPAS ) au organizat în preajma zilei de 9 mai, zi de sărbătoare pentru toți cetățenii din statele Uniunii Europene, la Școala Gimnazială Nr. 2 Țețchea un eveniment de implicare civică prin care și-au propus creșterea interesului față cetățenia activă.

Invitații evenimentului au fost oficialitățile locale – primarul Ovidiu-Pavel Drimbea și viceprimarul Geczi Ioan – cadrele didactice, elevii și părinții din comună.
Atmosfera a fost una interactivă, cei prezenți au pus întrebări și au luat cuvântul, despre: semnificația zilei de 9 Mai, drepturile și valorile europene și nu în ultimul rând despre statutul de cetățean european. Grupul de ambasadori seniori și juniori de la Liceul Ortodox, a fost coordonat de prof. Ana Cernea-Radu. Aceștia au prezentat materiale despre activitățile proiectului EPAS, despre ce înseamnă să fii Școală Ambasador a Parlamentului European.

Clubul IMPACT ,,Number One” se află sub îndrumarea profesorilor facilitatori: Ilea Luminița-Maria și Pop Cristina.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.