Situație incredibilă la Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice Dumbrava din Șuncuiuș. Localnicii au aruncat cu clor, pietre și injurii

5948
Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice Dumbrava din Şuncuiuş
Foto ©️ Facebook Centrul Pentru Persoane Vârstnice Şuncuiuş
 

Amenințarea cu SARS COV 2 și mediatizarea infectării scoate din oameni tot ce e mai urât, insticte animalice, poate chiar criminale sunt dominanțele care caracterizează persoane care au aruncat cu clor, pietre și injurii în omenii aflați în Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice Dumbrava Șuncuiuș.

Aceasta după ce a fost dezvăluit faptul că acolo mai mulți bunici, dar și oameni care se îngrijeau de soarta lor s-au infecat. Acești oameni sunt descoperiți ca urmare a faptului că sunt testați periodic. Viorica Neag, doamna care administreză acest Centru a prezentat tot timpul imagini din viața oamenilor care trăiesc acolo, sărbători ținute pentru cei care aniversau o anumită vârstă.

Acțiuni menite să îi ajute pe toți locatarii să aibă o viață normală, fără tensiuni. Din păcate această strădanie a fost umbrită de mizeria umană a unor localnici, care au citit că acolo e focar.

„Dragi colaboratori ai Centrului Rezidențial pentru persoane vârstnice Dumbrava Șuncuiuș, am sperat să vă aduc alinare și bucurie în suflet, postând din activitatea centrului nostru…Unii v-ați bucurat, dar în urma a ceea ce a scris un ziar, au murit doi rezidenți de frică, deoarece i-au sunat binevoitori și le-au spus ca au Covid, în următoarele două ore au făcut stop cardiorespirator. Până atunci nu aveau boli incurabile, ne-am speriat și noi, am respectat instrucțiunile i-am trimis la spital, «ghinion» nu au murit îi trimit înapoi după 14 zile în fiecare zi câte unul. Da am avut și decese, dar de moarte normală, conform vârstei între 88 și 97 ani. Dar impertinența unor oamenii din Șuncuiuș care ne-au aruncat cu pietre, cu clor, cu injurii afirmând că noi am adus Covidul în comuna lor, a întrecut orice măsură, nu am fost ajutați de nimeni în gestionarea acestei situații, nu numesc nici o instituție, niciuna”, spune doamna Viorica Neag.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.