O femeie a căzut în albia Crișului Repede în zona Pădurea Craiului din Șuncuiuș 

2244

Intervenție în curs de desfășurare a salvamontistilor din cadrul serviciului Salvamont-Salvaspeo Bihor la un accident turistic produs pe Vl. Mișidului, în arealul comunei Șuncuiuș, Defileul Crișului Repede, Pădurea Craiului.

 

Victima, o persoana de sex feminin, a alunecat și a căzut în albia râului, acuzând dureri intense la nivelul bazinului.

Zona accidentului este destul de dificilă, singura posibilitate de acces la victimă fiind o potecă de-a lungul apei, care impune traversări multiple, pe bolovani, nefiind amenajate podețe.

Dispeceratul medical Bihor e pregătit să aloce și un elicopter SMURD dacă starea victimei, după examinarea de către salvatori, o va impune.

Update 1: Salvatorii au ajuns la victimă, au examinat-o, au acordat primul ajutor și au imobilizat-o in targă pentru a fi evacuată de pe vale până la autoutilitara Salvamont. Ținând cont de diagnosticul prezumtiv, se incearcă găsirea unei zone de aterizare adecvată pentru predarea la elicopterul SMURD.

Update 2: Salvatorii montani bihoreni au predat turista accidentată pe Vl. Mișidului la elicopterul SMURD, venit de la baza Jibou. Elicopterul a aterizat pe terenul de fotbal din Șuncuiuș, iar victimă a fost predata medicului UPU-SMURD Oradea, dr. Irina Gheban, care activează și ca voluntar în cadrul SJ Salvamont – Salvaspeo Bihor și care era de garda pe elicopter.

 

Urmărește-ne și pe Google News