3.1 C
Aleşd
miercuri, 6 decembrie 2023

Copii din 13 județe se vor întrece, la final de săptămână la Șuncuiuș

Prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor constituie priorități ale Poliției Bihorene, iar polițiștii bihoreni acționează în permanență pe aceste paliere. În acest context, la sfârșit de săptămână, în ziua 14 mai  polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei ai Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor vor fi implicați într-un amplu concurs de educație rutieră, organizat în localitatea bihoreană Șuncuiuș.

- Publicitate -

Liceul Tehnologic Nr.1 Șuncuiuș în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor – Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Serviciul Poliţiei Rutiere și cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor, organizează Concursul de Educaţie Rutieră „Memorialul Matei Virgil”, ajuns la cea de-a doua ediție, acţiune cuprinsă în Calendarul Activităţilor Educative Regionale şi Interjudeţene  al Ministerului Educației Naționale.

În concursul de educație rutieră  s-au înscris 15 echipaje de elevi din clasele V – VIII, reprezentând 13 județe, respectiv un echipaj din județul Alba, coordonat de prof.

Andrei Liviu, două echipaje din județul Arad, coordonate de profesorii Dumitru Miron și Csernus Emil, un echipaj din județul Caraș-Severin, coordonatori prof. Alina și Lorena Șelariu, un echipaj din județul Cluj, coordonat de prof. Dorel Verde, un echipaj din județul Dâmbovița, coordonat de prof. dr. Susana Marinescu, unul din Maramureș, coordonat de prof. Nelu Miel, un echipaj din județul Mureș, coordonator prof. Dan Moldovan, unul din județul Satu-Mare, coordonator Ioan Călin, unul din județul Sălaj, coordonat de prof. Mariana Goron, un alt echpaj din județul Teleroman, coordonat de prof. Dan Cepan, un echipaj din județul Timiș, coordonat de prof. Dan Nicolov, alt echipaj din județul Vaslui, coordonat de prof. Mihai Moșnianu și două echiape de elevi din județul Bihor, coordonate de prof. Emil Bodea, Bogdana Haragoș și Loredana Ungur.

Scopul concursului este formarea unui comportament rutier responsabil, pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie, pentru a preveni producerea accidentelor de circulaţie cu victime din rândul elevilor.

În cadrul concursului, elevii de gimnaziu participanţi vor avea de parcurs următoarele probe:
– Parcurgerea unui traseu de îndemânare cu bicicleta în poligon;
– Respectarea regulilor de circulaţie de către biciclişti, în parcul şcoală;
– Proba teoretică, în vederea verificării cunoştinţelor privind normele rutiere.

Fiecare echipaj participant va avea în componenţă doi elevi, din unități școlare din municipiul Târgoviște, municipiul Satu- Mare, municipiul Zalău, municipiul Vaslui și din localitățile Gherla, Reghin, Șag, Frumoasa, Blaj, Chișinău Criș și Șuncuiuș, care vor avea ocazia de a-şi dovedi, în timpul concursului, cunoştinţele acumulate în materie de educaţie rutieră.

La finalul competiției, participanții vor fi recompensați de organizatori cu premii și diplome.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,488FaniÎmi place
1,746CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI