Statul Islamic a anuntat care este urmatoare tinta. Tara pe care o ameninta cu un nou atentat terorist de amploare

114

Adeptii si sustinatorii Statului Islamic au dezvaluit un filmulet in care sugereaza ca urmatoarea tinta a jihadistilor este Londra, capitala Marii Britanii, urmata de Berlin si Roma. Specialistii sunt de parere ca acest nou clip este o dovada a faptului ca Statul Islamic trece printr-o criza si cu tot mai putin recruti.

 

„Luptati-va cu ei, Allah ii va pedepsi si ii va ucide”, este mesajul videoului, in care extremistii sunt incurajati sa-i „ucida pe toti infidelii”. Clipul este insotit de imagini din timpul atacurilor de la 11 septembrie din SUA, atentatele din Paris si Bruxelles.

„Paris a fost ieri, Bruxelles a fost azi, iar Allah stie ce se va intampla maine. Poate urmatoarea tinta va fi Londra, Berlin sau Roma” este amenintarea facuta de jihadisti.

Clipul a fost publicat luni, de un grup numit Wa’ad Media Production, care activeaza in Raqqa si sustine Statul Islamic.

Militantii ISIS, care au revendicat atentatele sangeroase din Bruxelles, au amenintat ca vor mai urma alte atentate teroriste si ca „vin zile negre pentru Europa”, scriu cei de la Independent.

„Este o comunicare de criza. Aceste atacuri au avut loc in orase multiculturale in care traiesc chiar cetateni musulmani pe care ei incearca sa ii radicalizeze. Dar aceste atacuri nu i-au apropiat mai mult pe musulmani” a spus un expert francez in terorism.

Sursa

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.