Fotbalistii de la Vadu Crisului au primit tricourile si medaliile de campioni

1323
Negel Cosmin
Negel Cosmin

Sambata dupa un meci intre generatii, membrii echipei de fotbal A.S Vadu Crisului au primit tricourile si medaliile de campioni ai ligii a V-a, seria Nord. Prof.Radu Bitea presedintele si Gheorghe Rusu, director in cadrul Asociatiei Judetene de Fotbal Bihor au adus la Vadu Crisului si trofeul Fair-Play si diploma de golgeter al campionatului. 

 

“Dacă acest secol poate fi numit secolul omului obișnuit, atunci fotbalul, din toate sporturile, este în mod sigur jocul acestui secol. Într-o lume bântuită de bombele cu hidrogen și napalm, terenul de fotbal este un loc în care sănătatea și speranța sunt încă întregi,” spunea Stanley Rous. Fotbalul mișcă mase în societatea noastră. Este un sport care îi place adulților, pe care îl practică mulți copii și care, în realitate, are valori minunate dacă se joacă bine și dacă ai o relație sănătoasă cu acest tip de joc. Pentru a fi excelent pe teren, trebuie să fii motivat să joci ca echipă și mai presus de toate, să dai tot ce poți pentru binele tău și pentru binele grupului din care faci parte, adică al echipei. Ambiția în multe cazuri poate proveni din unele fraze motivaționale de fotbal. 

Performanța jucătorilor urmează multe variabile psihologice, iar personalitatea jucătorilor trebuie să ajungă la personalitatea câștigătoare, cu aspecte mentale pe care indivizii trebuie să le gestioneze corect. Un jucător bun trebuie să-și înțeleagă emoțiile, să le canalizeze și, de asemenea, să înțeleagă și să înțeleagă adversarul. Succesul nu este un accident. Este muncă grea, perseverență, învățare, studiu, sacrificiu și, mai presus de toate, dragoste pentru ceea ce faci sau înveți să faci. Inca si Regina Elizabeth II a avut cuvinte despre fotbal: “Fotbalul este o înfruntare dificilă și ei (fotbaliștii) nu sunt primadone. Dar este un joc frumos”. Desigur pe lume este” fotbal mare” si exista “fotbalul mic”. Dar satisfactiile pot fi la fel de mari! 

Motiv de mare bucurie pentru iubitorii sportului rege la Vadu Crisului. Sambata dupa masa fostele glorii ale echipei s-au întâlnit în cadrul unui meci amical cu tinerii jucatori de astazi, cei care in acest campionat au castigat cu sapte puncte avans seria 1, liga a V-a al campionatului Judetean de Fotbal Bihor. In anul 1963 au fost inundatii mari la Vad, Crisul s-a revarsat din matca, apele ajungand pana la CAP. Cand apele s-au retras terenul de fotbal, care era pe atunci in zona- devenise un teren de piatra, gazonul si stratul de pamant fiind distruse de apele revarsate. Atunci s-a luat decizia sa se faca un nou teren de fotbal pe actualul amplasament, la intrarea in defileul Crisului Repede, unde este si astazi. In acest an in jurul terenului s-a realizat si o pista de alergare sintetica, singura in mediul rural din judet. 

Dealungul timpului multi fotbalisti au pornit de la Vadu Crisului, ajungand la echipe din diviziile C si B si chiar A. Cel mai valoros fotbalist pe care l-a dat Vadu-Crisului, a fost Teodor Fildan, nascut la 14 martie 1954, care a activat la FC Bihor in divizia A.  

Sambata de la orele 17, dupa ce a rasarit soarele dupa o ploaie torentiala, circa 30 de fosti fotbalisti la varsta a doua si a treia, care au jucat sub culorile galben-albastru al clubului pe atunci Stanca, apoi Minerul Vadu Crisului au raspuns cu “da” invitatiei, incepand cu cei patru membrii echipei care in finele anilor 70 au reusit promovarea din campionatul zonal in campionatul judetean – Pali Teodor, Schiop Florin, Miere Florian, Coroiu Mircea – pe stadionul Vointa din Oradea dupa un baraj viu disputat. La intrare pe teren campionii de astazi au fost aplaudati de cei prezenti la eveniment. 

Meciul a inceput cu faze interesante la ambele porti, cu deschideri si suturi spectaculoase partida la finalul jocului terminandu-se la egalitate 6-6 ,dupa care au urmat loviturile de la unsprezece metri.  

Dupa meci cei prezenti au fost felicitati de catre primarul Dorel Cosma, si el ca si viceprimarul Ioan Hasas, fost componenti al echipei – apoi prof. Radu Bitea, presedintele si Rusu Gheorghe, director in cadrul Asociatiei Judetene de Fotbal Bihor au inmanat tricourile si medaliile de campioni membrilor echipei  AS Vadu Crisului. Pe langa aceste medalii de campioni Radu Bitea a felicitat echipa pentru obtinerea titlului Fair Play si pentru ca in persoana lui Negel Cosmin a dat si golgeterul campionatului ligii a V-a din judetul Bihor, cu 12 goluri marcate.

Negel Cosmin
Negel Cosmin

Intalnirea a continuat la sala de sport langa un bograci, o bere si muzica buna sustinuta de Kira Vlad, Mudura Alex, Andrada Dubau si Puscas Ioan. Pozele si inregistraile cu camera video au fost realizate de Teo Pop, un sustinator al echipei de pe malul Crisului Repede. 

La A.S. Vadu Crisului au jucat: Butcovan Razvan, Kiss Aurel, Tribulic Alin, Kiss Mihai, Seghedi Radu, Hasas Robert, Negel Cosmin, Lontis Andrei, Dan Remus, Sebestean Madalin, Gavrilut Marius, Gavris Sergiu, Jolte Adrian, Mudura Alexandru si Geczi Mihai. 

Nu au fost prezenti Madar Mircea, Sebestean Madalin, Hasas Robert, Munteanu Alexandru, Popa Catalin si Puris Razvan. 

La Old Boys: Agrina Florin, Cosma Dorel, Schiop Calin, Mihoc G.Attila, Mihoc G. Francisc, Reti Lucian, Pop Claudiu, Schiop Mircea, Caba Cosmin, Pascar Cristian, Pascar Sorin, Miere Florian, Racoti Francis, Coroiu Mircea, Rus Gheorghe, Ile Florin, Puscau Sandu, Pali Teodor, Schiop Florin, Oarga Alin, Hasas Ioan si Puscas Ioan. 

Marcatori:  

De la A.S. Vadu Crisului

 • Gavriș Sergiu 
 • Gavrilut Marius 
 • Kiss Aurel  
 • Jolțe Adrian 
 • Negel Cosmin 
 • Dan Remus 

De la Old Boys “Stânca” Vad: 

 • Reti Lucian  
 • Cosma Dorel 
 • Pop Claudiu 
 • Ile Florin 
 • Coroiu Mircea 
 • Oarga Alin 
 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.