Un șofer din Popești a primit trei amenzi într-o singură zi și a rămas și fără permis

4033
Pistol radar politie
Foto ©️ IPJ Bihor

Sâmbătă, 5 februarie, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene – Serviciul Rutier au depistat în trafic un bărbat de 48 de ani, din comuna Popești, județul Bihor, care, la ora 09.15, în timp ce conducea un autoturism pe D.N.19E. în afara localității bihorene Fegernicu Nou, a efectuat o depășire neregulamentară.

 

Același bărbat a fost depistat și înregistrat radar la ora 09.17, în localitatea Fegernicu Nou, în timp ce conducea cu viteza de 125 de km/h, iar la ora 09.19, în localitatea bihoreană Sălard, în timp ce conducea același autoturism cu viteza de 119 km/h.

„Pentru cele trei fapte contravenționale săvârșite, polițiștii rutieri l-au sancționat pe bărbatul de 48 de ani cu 22 de puncte amendă, în valoare totală de 3.190 de lei și, totodată, au dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 210 zile”, transmite comisar-șef IPJ Bihor, Alina Fărcuța.

Menționăm că, potrivit noilor modificări legislative, „în cazul săvârşirii a două sau a mai multor contravenţii care atrag şi suspendarea exercitării dreptului de a conduce, constatate prin acelaşi proces-verbal, perioada de suspendare se calculează prin însumarea perioadelor prevăzute pentru fiecare faptă” (Art.104^1 din Ordonanţa nr.1/2022 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice).

Tot sâmbătă, 5 februarie, la ora 11.49, pe D.N. 19E înafara localității bihorene Fegernicu Nou, a fost depistat în trafic un bărbat de 41 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 153 de km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 90 de km/h.

De asemenea, vineri, 4 februarie, la ora 09.10, pe D.N.1,în localitatea bihoreană Săbolciu a fost depistat în trafic un bărbat de 31 de ani, din municipiul Cluj Napoca, județul Cluj, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 126 de km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70 de km/h.

Cei doi conducători auto care au depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 de km/h au fost sancţionațicontravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.    

 

Urmărește-ne și pe Google News