Oamenii nevoiași din Peștiș, Lugașu de Jos și Popești au primit ajutor nesperat de Paște din partea unui grup de voluntari

2531
 

Grupul de voluntari Contruim si daruim, constituit din oameni de toate varstele, dornici sa se implice in viata sociala atat cu sufletul cat si prin munca lor, ajutati si de donatii materiale au pornit o campanie in preajma sarbatorilor de Pasti sub Sloganul DEPARTE DE CASA, APROAPE DE OAMENI.

 

Sloganul surprinde daruirea voluntarilor implicati, a familiilor acestora, a comunitatii si nu in ultimul rand gratitudinea si multumirea sufleteasca a beneficiarilor: familii nevoiase sau persona singure si neajutorate, care au reusit sa traiasca, cel putin pentru cateva clipe, sentimental ca nu sunt uitati ca si ei fac parte din comunitate. Departarea de casa a voluntarilor se exprima atat prin lipsa de acasa pentru o perioada de timp, cat si prin distantele parcurse (au reusit sa ajunga in comuna Batrana din judetul Hunedoara, in catunele Prăhărești și Prevecior Jud Caraș Severin, in Pestis si comuna Lugasu de Jos, dar si in zonele natele in satele comunei Popesti), toate acestea fiind compensate de dragoste si multumirea oamenilor vizitati.

„Obiectivele celor implicați stau in reconstruirea si reconsolidarea legaturilor dintre oameni, a raspandirii ideii ca si daca nu ai bogatii poti sa ajuti si nu in ultimul rand in atragerea tinerilor in astfel de activitati care aduc beneficii mult mai placute decat “ascunsul in spatele unor ecrane”.

Obiectivele tinta au fost ajutarea familiilor si oamenilor nevoiasi, precum si un aport la curatenia si frumusetea locurilor natale.

Incepand cu primele zile a lui aprilie am organizat diverse activitati de curatenie si infrumusetare a localitatii Cuzap (locul de bastina a majoritatii voluntarilor), prin curatarea albiei raului, vopsirea podetelor si a balustradelor podurilor, montarea unor cosuri pentru mizerie in punctele cheie.

Actiunile de caritate s-au transpus in ajutorarea cu produse alimentare, in special de subzistenta, a familiilor si a persoanelor singure, cu nevoi, indiferent de unde sunt, astfel dupa cum am arata mai sus am ajuns in mai multe locuri din tara, acolo unde fara birocratie sau anchete sociale ni s-a dat de stire”, a precizat pentru AlesdOnline, Dacian Susa, unul din voluntari.

Aici si-au adus contributia in special parintii parohi (Pr. Puf Florin–Bătrâna, Pr. Bădilă Alexandru–Peștiș, Pr. Groza Adrian–Lugașu de Jos, Pr. Văscan Nicolae–Lugașu de Sus, Pr. Toma Ioan–Cuzap), ai locurilor, indiferent de religie.

Am reusit astfel sa sprijinim un numar de 70 de familii sau persoane cu o cantitate de alimente de 2,6 tone, donate de voluntarii implicati sau de alti voluntari care nu au vrut sa-si dezvaluie identitatea. Deplasarile s-au facut prin grija voluntarilor. Dar am re-invatat un lucru “semen fara semen greu poate”. Ajunsi in muntii de langa Deva, am dat de drumuri nepracticabile, echivalente cu drumurile forestiere pentru TAF-uri, dar niste oameni inimosi afland de initiativa noastra au sarit cu masinile lor de teren (si cu experienta lor) sa ne sprijine, sacrificand din timpul si lucrul lor, au simtit “ca merita!”

Finalizand astea simtim ca am primit linistea sufleteasca si lumina spirituala, asteptata de orice om si avem convingerea ca au simtit-o si au primit-o si ceilalti, a mai spus Dacian.

 

Urmărește-ne și pe Google News