Incendiu la o gospodărie din localitatea Voivozi, comuna Popeşti

317

Sâmbătă, 14 mai, în jurul orei 18.50, forţele de intervenţie ale Detaşamentului de Pompieri Marghita au fost alertate pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Voivozi, comuna Popeşti.
Incendiul, care se manifesta cu violenţă la nivelul acoperişului casei şi al unei anexe, afectând şi două camere şi un hol, prin prăbuşirea tavanului din material lemnos, a fost stins în jurul orei 20.15, echipajele rămânând în continuare la faţa locului pentru căutarea eventualelor focare ascunse şi înlăturarea efectelor negative ale evenimentului, până în jurul orei 21.35.
Echipajele de pompieri militari, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Popeşti, au acţionat cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă, împiedicând  propagarea flăcărilor la o încăpere, la garaj şi la locuinţa vecină, aflată în apropierea focarelor de incendiu.
Ca urmare a producerii evenimentului au ars aproximativ 185 metri acoperiş, circa doi metri cubi scândură, aproximativ 20 metri pătraţi lambriu, elemente de mobilier, trei ferestre şi trei uşi.
Încercând să stingă incendiul înaintea sosirii forţelor de intervenţie, proprietarul locuinţei a suferit arsuri de gradul 2 la nivelul gambei drepte.  Echipajul de prim ajutor calificat al Detaşamentului de Pompieri Marghita a acordat bărbatului, în vârstă de 55 de ani, îngrijirile necesare, transportându-l ulterior la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean.
Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, generat de jarul căzut din sistemele de încălzire (centrală termică).

 

Foto facebook : Rolnyik Martinka

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.