Furtuna a lăsat urme în județ: au fost mobilizate echipaje de pompieri din Aleșd, voluntarii din Borod și Popești

1697

Furtuna care a lovit Bihorul vineri după-amiaza a rupt mai mulți pomi și a dus la avarierea unor autoturisme.

 

În decurs de 15 minute, în dispeceratul ISU Crișana au fost primite aproximativ 30 de apeluri care anunțau pagube produse de vântul puternic. 

Au fost mobilizate echipaje de pompieri din Oradea, Marghita și Aleșd, dar și voluntarii din Borod și Popești.

”În Oradea, militarii au intervenit pentru îndepărtarea de pe șosele a copacilor doborâți de vânt pe străzile A.D. Xenopol, Olimpiadei, Calea Borșului, Simion Bărnuțiu, Molidului și Aleea Ștrandului. Pe străzile Sf. Apostol Andrei, Șelimbărului și pe bld. Dacia au fost intervenții pentru a înlătura arborii căzuți pe autoturisme. În plus, s-a acționat pentru degajarea unui copac căzut pe clădirea unei școli de pe strada Roman Ciorogariu și a unui alt pom căzut pe acoperișul unei clădiri de pe strada Evreilor Deportați”, a explicat maiorul Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Crișana.

„Pompierii Detașamentului Marghita au acționat în Chiribiș pentru înlăturarea unui copac căzut pe carosabil, iar echipajele stației de pompieri Aleșd au intervenit pentru degajarea unui arbore căzut pe firele de curent”, a mai spus reprezentanta ISU.

De asemenea localitățile Aleşd, Dobreşti, Vârciorog, Fîşca, Ţeţchea, Hotar, Copăcel, Surduc, Surducel, Aştileu, Peştere, Şerghiş, Subpiatra, Lăzăreni şi Cărăndeni au rămas parțial sau total fără curent electric.

 

Urmărește-ne și pe Google News