Dosar penal pentru un bărbat din Popești prins la volan cu o alcoolemie de 1,47 mg/l

576
poliția etilotest-800x440
Foto caracter ilustrativ

Miercuri, 26 februarie, la ora 12.25, pe strada Republicii din municipiul Salonta a fost depistat în trafic un bărbat de 40 de ani, din localitatea bihoreană Popeşti, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 1,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, polițiștii din Salonta au constatat că acesta avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și în cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

RECOMANDĂRI ADRESATE CONDUCĂTORILOR AUTO:

– Nu conduceți sub influenţa băuturilor alcoolice!

– Nu conduceți în condiţii de oboseală!

– Adaptați viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic!

– Păstrați în mers distanţe suficiente faţă de celelalte autovehicule din trafic, pentru a putea opri în condiţii depline de siguranţă, atunci când se impune!

– Sporiți atenţia şi asigurați-vă suficient la efectuarea manevrelor de depăşire şi în apropiere de trecerile pentru pietoni!

– Folosiți luminile din dotarea autoturismelor, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă!

– Respectați normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

– Folosiți centura de siguranţă care vă poate salva viaţa în caz de accident!

– Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceți, dacă nu aveți sistem “hands-free”!

– Evitați să vă angajați cu pasagerii în discuţii care vă pot distrage atenţia de la drum!

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.