Conducere nouă la Unitatea de Asistență Medico-Socială Popeşti

369

Începând cu data de 25 septembrie, Unitatea de Asistență Medico-Socială Popești (UAMS Popești) are un nou manager. 

Funcția este ocupată de doamna Mariana Rotaru, care înainte a condus „Centrul de recuperare si reabilitare pentru persoane cu handicap Ciutelec”, structură din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor. Conducerea UASM Popești a fost asigurată până acum de Dr. Kekedi Judith. 

 

Doamna Mariana Rotaru va analiza în următoarea perioadă activitatea din cadrul unității și va lua măsuri pentru eficientizare, în beneficiul pacienților. În prezent, la UAMS Popești primesc îngrijiri 79 de persoane cu diferite vârste și afecțiuni.

Unitatea de Asistență Medico-Socială Popeşti este o instituţie de interes judeţean cu personalitate juridică, în subordinea Consiliului Judeţean Bihor. Beneficiarii serviciilor acordate sunt persoane cu afecţiuni cronice medii sau grave, care necesită permanent sau temporar supraveghere, îngrijire, asistare, tratament, şi care, din cauza unor motive de natură economică, fizică, psihică sau socială, nu au posibilitatea să îşi asigure nevoile sociale, să îşi dezvolte propriile capacităţi şi competenţe pentru integrarea socială şi pentru un trai decent.

Internarea în Unitatea de Asistență Medico-Socială Popeşti se face la recomandarea unităţilor sanitare sau la solicitarea persoanelor fizice sau juridice, pe baza unei grile de evaluare medico-sociale a persoanei. Conţinutul cadru al acestui document se aprobă prin ordin comun al Ministrului Sănătăţii şi Familiei şi al Ministrului Muncii şi Solidarităţii Sociale.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.