26.5 C
Aleşd
marți, 21 mai 2024
Blue Container Aleșd
 

Amendă de 10.000 de lei pentru o femeie din Budoi care a ținut legat în lanț un câine

Cipleu Sorin Leontin - PSD Alesd  

La data de 6 aprilie, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au continuat acțiunile preventive pe raza județului Bihor, pentru salvarea animelor aflate în pericol.

Astfel, în urma verificărilor efectuate, în curtea unei femei de 67 de ani, din localitatea Budoi, județul Bihor, polițiștii de la protecția animalelor au descoperit un câine de rasă comună, de aproximativ 8 ani, de talie mică, care era ținut legat în lanț.

Câinele, care nu era microcipat și nu avea carnet de sănătate, prezenta o rană deschisă la membrul posterior stâng, veche de aproximativ 2 săptămâni, care îi punea sănătatea și viața în pericol.

Ciprian Blejan

Câinele a fost salvat de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, care au emis în cauză un ordin de plasare a animalului în adăpost, pentru o perioadă de 45 de zile.

Totodată, polițiștii de la protecția animalelor au transportat câinele la un cabinet veterinar, acestuia fiindu-i acordat tratamentul medical necesar, în regim de urgență. De asemenea, acestuia i s-a întocmit carnet de sănătate, iar după însănătoșire urmează să fie dat spre adopție.

În consecință, proprietara a fost sancționată contravențional de polițiști, cu amendă în valoare de 10.000 de lei, conform prevederilor Legii nr.205/2004, respectiv O.U.G. nr.155/2001.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,526FaniÎmi place
1,737CititoriConectați-vă
994CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,580AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI