0.3 C
Aleşd
joi, 7 decembrie 2023

POMPIERII DIN ALEȘD – GAZDE DEOSEBITE PENTRU COPII

13 septembrie, „Ziua Pompierilor ”din România, zi omagială pentru curajul și patriotismul dovedit de un detașament de pompieri care, în urmă cu 168 de ani,  pa Dealul Spirii din București au înfruntat o oaste cotropitoare turcească. În această zi omagială, toate unitățile militare de pompieri, în cadrul acțiunii „Ziua porților deschise”, sunt gazde pentru copii și cetățeni, oferindu-le demonstrații cu tehnica din dotare la intervențiile la care sunt solicitați, pentru salvarea de vieți omenești și bunuri materiale. Stația de pompieri din Aleșd, s-a dovedit și de această dată, o gazdă deosebită pentru sutele de elevi care i-au vizitat. Sau perindat toate categoriile de elevi de la preșcolari , grupe pregătitoare, elevi din ciclul primar și gimnazial.

- Publicitate -

 De la Liceul Teoretic „Constantin Șerban”elevii au fost însoțiți de învățătoarele: Scorțe Monica, Turcuș Geta, Ciavoi Andreea, iar de la Colegiul Tehnic ”Alexandru Roman”, profesoarele: Toderaș Anca, Cadleț Ana, Baican Șarlota, Ciucurescu Iuliana, Dios Carmen. 


Cu multă condescendență și profesionalism, gazdele le-au oferit elevilor în funcție de vârstă exerciții pe măsura lor de înțelegere. Pentru cei mici a fost o plăcere să se plimbe cu mașinile de intervenție cu semnalele acustice și luminoase pornite. Pentru cei mai mari, mânuirea furtunelor cu jeturi de apă, a fost spectaculoasă. Echipamentele pentru descarcerare, dotarea mașinilor cu diverse echipamente și instalații și demonstrațiile cu acestea , a suscitat o atenție și admirație în rândul elevilor. De un interes aparte s-a dovedit și demonstrațiile paramedicilor cu instalațiile de pe ambulanța SMURD , care în cele 8 luni scurse din acest an a participat la 500 de intervenții. 

D-l sublocotenent Bogdan Ardelean, comandant împuternicit al ISU Aleșd, ne-a informat că activitatea subunității din Aleșd, a contabilizat până în prezent , în acest an 190 intervenții din care 50 specifice, la care se adaugă 140 pentru cunoaștere în teren. În orașul Aleșd numărul intervențiilor a fost de 24.
Învățătoarea Scorțe Monica, a ținut să aprecieze la superlativ prestația profesionistă și calitățile de bune gazde a pompierilor , arătând că aceste calificative sunt date de copiii care i-au vizitat. Se cuvine să nominalizăm și pe cei care au devenit prieteni ai copiilor: Plutonier major Urs Teodor, șeful turei de serviciu, Gârz Daniel, Blahuța Ioan, Secară Cornel, Ciurdar Paul, Indrieș Ioan, Pașcalău Emil, sub comanda sublocotenentului Bogdan Ardelean. Felicitări tuturor.

                                                                                 

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,492FaniÎmi place
1,745CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI