„Oameni și obiceiuri din satele comunei Borod”

479

Filiala Bihor a UZP a organizat vineri, 28 octombrie, la Casa de Cultură “Florica Ungur”, lansarea lucrării monografice „Oameni și obiceiuri din satele comunei Borod”, semnată de Prof. Univ. Dr. Petru Mihancea.
Lucrarea a fost prezentată de autorul ei, de profesorii Crăciun Parasca, Nicu Gârz şi de prof. univ. dr. Florin Ciobanu.
Au participat la eveniment ziariști, scriitori, poeți, oameni de cultură, cadre universitare, studenţi.Un spectacol, a fost susținut cu această ocazie de cunoscutele soliste de muzică populară, cu rădăcini în comuna Borod: Viorica Marc Bulzan, Cornelia Covaciu, precum şi îndrăgita interpretă a naiului românesc, prof.univ.dr.Oana Lianu și soțul ei.

 

 

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.