Meteorologii anunta o vreme la extreme  in weekend

250

Doua avertizari de tip Cod portocaliu si doua de tip cod galben de ploi torențiale au fost emise vineri de către Administratia Nationala de Meteorologie.

 

In vest, centru si nord va fi urat, vor cadea precipitatii.


Codul portocaliu vizeaza judetele Arad, Timis, Hunedoara, Caras Severin, Gorj, Mehedinti, Dolj. Aici se vor cumula cantitati de apa de peste 60 l/mp si izolat peste 80…90 l/mp.

 


Judete din vestul si centrul tarii sunt sub avertizare de tip cod galben,sunt așteptate averse torentiale, frecvente descarcari electrice, grindina si intensificari de vant cu aspect de vijelie. Cantitatile de apa vor depasi 25…30 l/mp si izolat 50 l/mp.

Avertizarea este valabila  vineri, de la ora 10:00, pana sambata la ora 10:00.

Codul portocaliu pentru judetele Satu Mare, Bihor, Salaj, Cluj, Alba, Arad (in zona de munte), Sibiu, Hunedoara, Gorj si Valcea. Aici ploile vor avea caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi local 60…70 l/mp.

Atentionarea  este valabila de sambata, ora 10:00, pana duminica, ora 10:00.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.