Un tânăr din Lugașu de Jos a făcut accident fiind băut. Polițiștii au mai depistat în weekend și alți șoferi băuți

742
Etilotest
Foto caracter ilustrativ

Implicat într-un eveniment rutier fără victime, în timp ce conducea fără permis și sub influența alcoolului, un moped neînregistrat, a refuzat recoltarea de probe biologice.

Duminică, 21 februarie, la ora 19.30, pe drumul comunal 168, în localitatea bihoreană Lugașu de Jos, un localnic de 24 de ani, în timp ce conducea un moped neînregistrat, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, la ieșirea din parcarea unui magazin, nu s-a asigură corespunzător și a fost acroșat de un autoturism condus de un bărbat.

Evenimentul rutier nu s-a soldat cu victime.

În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că tânărul de 24 de ani care conducea mopedul, prezenta o concentrație alcoolică de 0,76mg/l alcool pur în aerul expirat.

La solicitarea legală a polițiștilor, acesta a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Tot, duminică, la ora 00.40, pe strada Dimitrie Cantemir din municipiul Oradea, polițiștii de ordine publică orădeni au depistat în trafic un bărbat de 46 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La solicitarea legală a polițiștilor, acesta a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii orădeni au constatat că acesta avea anulat dreptul de a conduceautovehicule pe drumurile publice. 

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

De asemenea, duminică, la ora 07.50, pe strada Ceyrat din municipiul Oradea, polițiștii Biroului Rutier Oradea au depistat în trafic un bărbat de 33 de ani, din localitatea Ceişoara, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot duminică, la ora 20.45, polițiștii Biroului Rutier Marghita au depistat în trafic un bărbat de 25 de ani, din comuna Boianu Mare, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Sâmbătă, 20 februarie, la ora 00.50, pe strada Clujului din municipiul Oradea, polițiștii rutieri orădeni au depistat în trafic un bărbat de 33 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorilor autovehiculelor le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și în ambele dintre cazuri a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.