Un tânăr de 22 de ani, din Aușeu, surprins de radar circulând cu 121 km/h în localitate

1423
poliția rutieră Aleșd
Foto © AlesdOnline arhivă

Marți, 25 iunie, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 120 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 56.750 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut șapte permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute două certificate de înmatriculare, au fost constatate cinci infracțiuni și opt tamponări.

78 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, opt participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, două sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, au fost sancționate trei depășiri neregulamentare, iar 29 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Astfel, marți la ora 19.50, pe D.N. 1, în localitatea bihoreană Lugașu de Jos, polițiștii rutieri din Aleșd au depistat în trafic un tânăr de 20 de ani, din municipiul Zalău, județul Sălaj, în timp ce conducea un autoturism, cu viteza de 104 km/h, înregistrată radar.

De asemenea, marți, la ora 19.50, tot pe D.N. 1, în localitatea bihoreană Lugașu de Jos, polițiștii rutieri din Aleșd au depistat în trafic un tânăr de 22 de ani, din comuna Aușeu, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, cu viteza de 121 km/h, înregistrată radar.

Conducătorii auto care au depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 de km/h au fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.