Târgul Corvinilor din Lugaşu de Jos s-a anulat din cauza pandemiei

497
 

„Târgul Corvinilor – Târgul de 500 de ani”, cel mai mare târg de antichităţi şi produse meşteşugăreşti din Bihor, desfăşurat în fiecare vară în comuna Lugaşu de Jos, nu va putea fi organizat în aceast an, ediţia fiind anulată din cauza restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus.

 


„Ne vom reîntâlni vara viitoare cu comercianţii, producătorii, meşterii populari. În acest an, trebuie să renunţăm la tradiţionalul nostru târg pentru a proteja sănătatea şi siguranţa oamenilor”, a precizat, Sorbán Levente, primarul comunei Lugaşu de Jos.

Înființat pe baza ordinului regal al lui Matei Corvin în 1470 și reluat în 2017 după o pauză de aproape 100 de ani, în organizarea Asociaţiei „Viitorul Regiunii Crișurilor” şi Primăriei comunei Lugaşu de Jos, Târgul Corvinilor – Târgul de 500 ani este cel mai mare eveniment de acest gen de pe Valea Crişului Repede, care a strâns, în fiecare vară, peste 200 de comercianţi, meșteri populari, meșteșugari și anticari pe platoul de lângă drumul naţional DN1- E60.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.