Târgul Corvinilor din Lugaşu de Jos s-a anulat din cauza pandemiei

521

„Târgul Corvinilor – Târgul de 500 de ani”, cel mai mare târg de antichităţi şi produse meşteşugăreşti din Bihor, desfăşurat în fiecare vară în comuna Lugaşu de Jos, nu va putea fi organizat în aceast an, ediţia fiind anulată din cauza restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus.


„Ne vom reîntâlni vara viitoare cu comercianţii, producătorii, meşterii populari. În acest an, trebuie să renunţăm la tradiţionalul nostru târg pentru a proteja sănătatea şi siguranţa oamenilor”, a precizat, Sorbán Levente, primarul comunei Lugaşu de Jos.

Înființat pe baza ordinului regal al lui Matei Corvin în 1470 și reluat în 2017 după o pauză de aproape 100 de ani, în organizarea Asociaţiei „Viitorul Regiunii Crișurilor” şi Primăriei comunei Lugaşu de Jos, Târgul Corvinilor – Târgul de 500 ani este cel mai mare eveniment de acest gen de pe Valea Crişului Repede, care a strâns, în fiecare vară, peste 200 de comercianţi, meșteri populari, meșteșugari și anticari pe platoul de lângă drumul naţional DN1- E60.