Sorban Levente, despre mutarea elevilor clasei a ll – a din Şcoala profesională Ovidiu Drimba Lugaşu de Jos: Spațiul nu are autorizaţiile necesare pentru a putea funcţiona

1603
Sorban Levente

Primarul Levente Sorban a reacționat, cu privire la nemulţumirile exprimate în spaţiul public privind mutarea elevilor clasei a ll – a din Şcoala profesională Ovidiu Drimba Lugaşu de Jos. Potrivit acestuia, “Spaţiul aflat în discuţie, situat în centrul satului Lugaşu de Jos, în vecinătatea Grădiniţei nu este inclus în reţeaua şcolară pe anul 2020-2021 şi nu are autorizaţiile necesare pentru a putea funcţiona”.

​”Ca urmare a unor nemulţumirilor exprimate în spaţiul public privind mutarea elevilor clasei a ll – a din Şcoala profesională Ovidiu Drimba Lugaşu de Jos, spaţiul aflat în discuţie, situat în centrul satului Lugaşu de Jos, în vecinătatea Grădiniţei nu este inclus în reţeaua şcolară pe anul 2020-2021 şi nu are autorizaţiile necesare pentru a putea funcţiona. Acest spaţiu, care aparţine Primăriei comunei, a fost pus la dispoziţia şcolii temporar, pentru o perioadă de 2 ani, pentru ca elevii clasei a ll-a să-şi poată desfăşura procesul de învăţământ până la finalizarea reparaţiilor care s-au derulat în clădirile şcolii. 

​În prezent, toate sălile de clasă au fost modernizate, au parchet, clădirea are toalete moderne, încălzire centrală. În următoarea perioadă urmează să se amplaseze şi table inteligente pentru fiecare sală. Ca atare, există toate condiţiile pentru derularea procesului educaţional în condiţii optime iar spaţiul aflat în discuţie nu a mai fost inclus în reţeaua şcolară. 

Acesta urmează să fie predat Postului de poliţie Lugaşu de Jos, care se va muta aici deoarece sediul instituţiei, situat în vechiul bloc din centrul comunei, aflat într-o stare avansată de degradare, va intra în reabilitare.  

​Toate aceste informaţii au fost aduse spre ştiinţă, conducerii şcolii. Noul director Poţclean Ana-Danca, numit în această toamnă, le-a ignorat cu bună ştiinţă. A dispus, fără o consultare cu administraţia locală, ocuparea abuzivă a unui imobil neconform. Mai mult, chiar şi după ce a fost înştiinţată oficial să efectueze transferul copiiilor în clădirea proaspăt reabilitată, doamna director Poţclean Danca a refuzat, alegând să genereze scandal, să-i dezinformeze pe părinţi, pe reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Bihor și pe Instituția Prefectului județului Bihor în detrimentul intereselor elevilor şi a şcolii”, a precizat pentru AlesdOnline, Sorban Levente, primarul din Lugașu de Jos.

“Acest incident reprezintă o premieră regretabilă. Consider revoltător că se propagă informaţii eronate în spaţiul public, că se aruncă într-o lumină proastă întreaga comunitate care a contribuit prin plata taxelor şi impozitelor la realizarea investiţiilor în unitatea de învăţământ, că se duce în derizoriu eforturile depuse pentru a asigura copiiilor din Lugaşu de Jos condiţii optime de învăţământ”, a completat Sorban.

Tensiuni la Lugaşu de Jos cu privire la mutarea elevilor clasei a ll – a din Şcoala profesională Ovidiu Drimba

Tensiuni la Lugaşu de Jos cu privire la mutarea elevilor clasei a ll – a din Şcoala profesională Ovidiu Drimba

Publicată de AlesdOnline pe Miercuri, 7 octombrie 2020
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.