Proiectul „Competetiv pe piaţa muncii” organizat la Bratca, Lugaş și Şuncuiuş

688
Békési Csaba
Békési Csaba
 

Agenţia Judeţeană pentru Ocuprea Forţei de Muncă Bihor susţine instituţional, prin resursele legale pe care le are la dispoziţie, proiectul „Competetiv pe piaţa muncii” care se desfăşoară pentru o perioadă de 18 luni, până în martie 2020.

 

În acest sens, începând cu luna iunie a.c. vor fi organizate în 8 comune din judeţul Bihor – Bratca, Drăgeşti, Holod, Ineu, Lugaş, Lăzăreni, Suplacu de Barcău, Şuncuiuş – întâlniri cu persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă. La acestea vor participa, alături de reprezentanţi ai AJOFM Bihor şi responsabilii cu recrutarea resurselor umane din partea companiilor: Nidec, Parisot Green Sofa, Hilton, Faist Mekatronic, Valtryp, Premagro, GMAB Consulting, Pază și protecție Bihor, Eberspacher și Selina. Proiectul este implementat de către Asociaţia Centre for Equal Rights, Inlusion and Development, în calitate de lider de parteneriat, împreună cu Asociaţia Europeană pentru o viaţă mai bună şi Centrul de Resurse pentru Educaţie şi Formare Profesională – CREFOP.

Obiectivul general al proiectului este „Promovarea şi creşterea gradului de ocupare sustenabilă şi de calitate a forţei de muncă pentru 360 de persoane, prin dezvoltarea şi implementarea unui set complex de măsuri integrate şi personalizate, care vizează îmbunătăţirea accesului pe piaţa muncii, creşterea gradului de inserţie profesională și indirect socială, prin îmbunătăţirea aptitudinilor şi a competenţelor grupului ţintă”.

Activităţile principale ale proiectului sunt: formarea profesională, informarea şi consilierea profesională şi medierea muncii.

Vor fi organizate cursuri de calificare pentru următoarele meserii: Frizer, Agent de pază, Lucrător în comerţ, Îngrijitor bătrâni, Patiser, Manichiurist, pedichiurist, Lucrător finisor în construcţii, Confecţioner asamblator articole textile şi Brutar.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.