17.2 C
Aleşd
luni, 15 aprilie 2024

Prinşi la volan drogaţi, băuţi sau fără permis. 56 de permise reținute și amenzi de peste 222.000 de lei, în weekend. Un tânăr a fost prins DROGAT la volan în Lugașu de Sus

Aproape 2.100 de persoane au fost legitimate și peste 1.800 de conducători auto testați pentru alcool sau droguri, în cadrul acțiunilor desfășurate de polițiștii bihoreni, în sistem integrat, la sfârșit de săptămână. Au fost aplicate peste 400 de sancțiuni și reținute 56 de permise de conducere.

- Publicitate -

În perioada 29 – 31 martie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au desfășurat ample acțiuni în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc, a faptelor comise cu violență sau pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. De asemenea, acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat și combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice cu viteză excesivă sau neadaptată la condițiile de drum.

Acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul comunității locale, prin desfășurarea de acțiuni specifice, punctuale, cu efective mărite, atât pe raza municipiului Oradea, cât și pe raza județului Bihor.

Astfel, la sfârșit de săptămână au fost desfășurate 24 de acțiuni preventiv – reactive, în sistem integrat și au fost efectuate 21 de filtre, în acțiuni fiind implicați 521 de polițiști de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, transporturi și luptătorii de la acțiuni speciale, 229 de jandarmi, dar și polițiști de frontieră și reprezentați ai altor structuri de aplicare a legii.

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 2.096 de persoane. De asemenea, au fost efectuate 1.814 testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri.

În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii din Bihor au aplicat, în total, 411 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 222.043 de lei.

Totodată, au fost constatate 37 de infracțiuni, dintre care 21 la regimul circulației rutiere,  șapte la Legea nr.143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri și nouă infracțiuni de altă natură.

Din totalul sancțiunilor, 266 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice. Dintre acestea, 159 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 33 de sancțiuni au fost pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, 18 au fost pentru conducere sub influența alcoolului, au fost sancționate trei depășiri neregulamentare, trei opriri neregulamentare, două sancțiuni au fost pentru lipsa ITP, două pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, iar 46 de sancțiuni au fost pentru alte abateri.

Totodată, poliţiştii bihoreni au reţinut 56 de permise de conducere și 48 de certificate de înmatriculare.

Lugașu de Sus / Depistat de polițiști în trafic, în timp ce conducea fără permis, după ce ar fi consumat substanțe psihoactive.

La data de 30 martie, la ora 19.45, pe drumul comunal 168, în localitatea Lugașu de Sus, județul Bihor, polițiștii Secției nr.7 de Poliție Rurală Tileagd au depistat în trafic un tânăr de 24 de ani, din comuna Lugașu de Jos, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și existând suspiciunea că ar fi consumat substanțe psihoactive.

În urma testării preliminare, cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Secției nr.7 de Poliție Rurală Tileagd continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care se afla sub influența unor substanțe psihoactive și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, sub supravegherea unui procuror.

Oradea / Depistat de polițiști în trafic, în timp ce conducea, după ce ar fi consumat substanțe psihoactive.

La data de 30 martie, la ora 01.53, pe strada Primăriei din municipiul Oradea, județul Bihor, polițiștii Biroului Rutier Oradea au depistat în trafic un tânăr de 24 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat și existând suspiciunea că ar fi consumat substanțe psihoactive.

În urma testării preliminare, cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care se afla sub influența unor substanțe psihoactive, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Oradea / Depistată de polițiști în trafic, în timp ce conducea sub influența alcoolului.

La data de 31 martie, în jurul orei 04.40, pe strada Matei Corvin din municipiul Oradea, județul Bihor, polițiștii Biroului Rutier Oradea au depistat în trafic o femeie de 35 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătoarei auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Băile Felix / Cercetat penal pentru conducere fără permis.

La data de 29 martie, în jurul orei 21.25, pe D.N.76, în localitatea Băile Felix, județul Bihor, polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Băile Felix au depistat în trafic un bărbat de 27 de ani, din comuna Ceica, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,211FaniÎmi place
1,736CititoriConectați-vă
809CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,570AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI