7 C
Aleşd
vineri, 24 martie 2023

Primarul din Lugașu de Jos, luptă cu cei care irosesc apa potabilă: “Apa potabilă nu este pentru udatul grădinilor!”

Urmărește-ne și pe Google News

La Lugașu de Jos, primarul Sorbán Levente anunţă că pe parcursul nopţii, comuna rămâne fără apă. Aceasta fiindcă cei care udă grădinile o fac noaptea şi nu ziua, atunci când căldura e toridă şi afectează astfel culturile.

- Publicitate -

„Apa potabilă nu este pentru udatul grădinilor! Se întrerupe furnizarea apei noaptea, în intervalul oral 00:00-06:00. Având în vedere temperaturile crescute şi lipsa precipitațiilor din ultima perioadă, Serviciul Public de Furnizare a Apei Potabile Lugaş face încă un apel către consumatori să evite utilizarea apei potabile pentru udatul grădinilor. Acest lucru este cu atât mai necesar în sezonul estival, când creşte consumul menajer al apei de la robinet”, spune primarul.

Sorbán Levente afirmă că de mai multe ori s-a atras atenţia populaţiei asupra faptului că sistemul de aprovizionare cu apă a fost dimensionat doar pentru consumul menajer al locuitorilor. Astfel, folosirea de către unii utilizatori a apei potabile în alte scopuri poate provoca probleme în alimentarea celorlalţi clienţi din reţea.

Urmare a secetei, s-a ajuns la o reducere a debitelor de apă ale sursei, motiv pentru care se întrerupe furnizarea apei în timpul nopţii. Într-o asemenea situaţie de criză, utilizarea apei potabile pentru udatul grădinilor sau a spaţiilor verzi constituie contravenţie şi se sancţionează. Din păcate, de-a lungul timpului s-au depistat însă şi cazuri în care unii utilizatori au apelat la o metodă necinstită, încercând să ocolească contorul societăţii, pentru a nu înregistra consumul real de apă potabilă. Dincolo de disconfortul creat altor consumatori din reţeaua respectivă, reprezentanţii Serviciul Public de Furnizare a Apei Potabile Lugaş reamintesc că o asemenea intervenţie constituie infracţiune şi se pedepseşte conform legii”, e mesajul primarului Sorbán Levente.

- Publicitate -
- Publicitate -
 
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

32,763FaniÎmi place
1,768CititoriConectați-vă
41CititoriConectați-vă
1,420AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI