Peste 300 de metri de plasă monofilament confiscată de jandarmii din Aleșd în zona barajului Lugașul de Jos (video)

1362
 

Prima infracțiune a fost constatată în data de 9 mai, când un bărbat în vârstă de 27 de ani a fost surprins pe digul de protecție a barajului Lugașul de Jos, în timp ce se pregătea să întindă peste 50 de metri de plasă monofilament.

 

În data de 15 mai, jandarmii din cadrul Grupei Supraveghere şi Ordine Publică Aleșd, pe timpul misiunii de colaborare cu angajații AJVPS Bihor în jurul orei 20:00 a surprins o altă persoană de 30 de ani, care cu ajutorul unei bărci întindea mai multe setci în Barajul Lugașu de Jos.

Deși a încercat să se ascundă de forțele de ordine în vegetația unei ,,insulițe,, din interiorul lacului de acumulare, cu ajutorul bărcii puse la dispoziție de lucrătorii AJVPS Bihor, s-a reușit identificarealui stabilindu-se că are domiciliul în Lugașu de Jos și a reușit să întindă în apele Crișului Repede trei plase monofilament în lungime totală de 210 metri.

Pe timpul completării actelor procedurale, în jurul orelor 21:00, jandarmii au observat pe digul împrejmuitor alte 4 persoane care la vederea jandarmilor au luat-o la fugă, abandonând un sac de rafie în interiorul căruia jandarmii bihoreni au mai găsit încă o setcă de aproximativ 45 de metri.

Peste 300 de metri de plasă monofilament confiscată de jandarmii bihoreni în ultimele 10 zile Prima infracțiune a fost constatată în data de 9 mai, când un bărbat în vârstă de 27 de ani a fost surprins pe digul de protecție a barajului Lugașul de Jos, în timp ce se pregătea să întindă peste 50 de metri de plasă monofilament. În data de 15 mai a.c. jandarmii din cadrul Grupei Supraveghere şi Ordine Publică Aleșd, pe timpul misiunii de colaborare cu angajații A.J.V.P.S. Bihor în jurul orei 20:00 a surprins o altă persoană de 30 de ani, care cu ajutorul unei bărci întindea mai multe setci în Barajul Lugașu de Jos.Deși a încercat să se ascundă de forțele de ordine în vegetația unei ,,insulițe,, din interiorul lacului de acumulare, cu ajutorul bărcii puse la dispoziție de lucrătorii AJVPS Bihor, s-a reușit identificarea lui stabilindu-se că are domiciliul în Lugașu de Jos și a reușit să întindă în apele Crișului Repede trei plase monofilament în lungime totală de 210 metri. Pe timpul completării actelor procedurale, în jurul orelor 21:00, jandarmii au observat pe digul împrejmuitor alte 4 persoane care la vederea jandarmilor au luat-o la fugă, abandonând un sac de rafie în interiorul căruia jandarmii bihoreni au mai găsit încă o setcă de aproximativ 45 de metri. Dacă cei 4 urmează a fi identificați, pentru primele 2 persoane jandarmii bihoreni în conformitate cu prevederile art. 61 Cod de procedură penală, au întocmit documentele sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de utilizarea uneltelor de plasă monofilament şi pescuitul cu alte unelte şi scule neautorizate, fapte prevăzute şi pedepsite de O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura. Plasele de pescuit au fost predate pe bază de proces verbal în vederea continuării cercetărilor.Jandarmii alături de celelalte structuri vor fi în continuare la datorie, iar încălcările normelor legale nu vor fi tolerate

Publicată de Jandarmeria Bihor pe Miercuri, 19 mai 2021

Dacă cei 4 urmează a fi identificați, pentru primele 2 persoane jandarmii bihoreni în conformitate cu prevederile art. 61 Cod de procedură penală, au întocmit documentele sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de utilizarea uneltelor de plasă monofilament şi pescuitul cu alte unelte şi scule neautorizate, fapte prevăzute şi pedepsite de O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura. Plasele de pescuit au fost predate pe bază de proces verbal în vederea continuării cercetărilor.

Jandarmii alături de celelalte structuri vor fi în continuare la datorie, iar încălcările normelor legale nu vor fi tolerate

 

Urmărește-ne și pe Google News