Peste 300 de metri de plasă monofilament confiscată de jandarmii din Aleșd în zona barajului Lugașul de Jos (video)

1271

Prima infracțiune a fost constatată în data de 9 mai, când un bărbat în vârstă de 27 de ani a fost surprins pe digul de protecție a barajului Lugașul de Jos, în timp ce se pregătea să întindă peste 50 de metri de plasă monofilament.

În data de 15 mai, jandarmii din cadrul Grupei Supraveghere şi Ordine Publică Aleșd, pe timpul misiunii de colaborare cu angajații AJVPS Bihor în jurul orei 20:00 a surprins o altă persoană de 30 de ani, care cu ajutorul unei bărci întindea mai multe setci în Barajul Lugașu de Jos.

Deși a încercat să se ascundă de forțele de ordine în vegetația unei ,,insulițe,, din interiorul lacului de acumulare, cu ajutorul bărcii puse la dispoziție de lucrătorii AJVPS Bihor, s-a reușit identificarealui stabilindu-se că are domiciliul în Lugașu de Jos și a reușit să întindă în apele Crișului Repede trei plase monofilament în lungime totală de 210 metri.

Pe timpul completării actelor procedurale, în jurul orelor 21:00, jandarmii au observat pe digul împrejmuitor alte 4 persoane care la vederea jandarmilor au luat-o la fugă, abandonând un sac de rafie în interiorul căruia jandarmii bihoreni au mai găsit încă o setcă de aproximativ 45 de metri.

Peste 300 de metri de plasă monofilament confiscată de jandarmii bihoreni în ultimele 10 zile Prima infracțiune a fost constatată în data de 9 mai, când un bărbat în vârstă de 27 de ani a fost surprins pe digul de protecție a barajului Lugașul de Jos, în timp ce se pregătea să întindă peste 50 de metri de plasă monofilament. În data de 15 mai a.c. jandarmii din cadrul Grupei Supraveghere şi Ordine Publică Aleșd, pe timpul misiunii de colaborare cu angajații A.J.V.P.S. Bihor în jurul orei 20:00 a surprins o altă persoană de 30 de ani, care cu ajutorul unei bărci întindea mai multe setci în Barajul Lugașu de Jos.Deși a încercat să se ascundă de forțele de ordine în vegetația unei ,,insulițe,, din interiorul lacului de acumulare, cu ajutorul bărcii puse la dispoziție de lucrătorii AJVPS Bihor, s-a reușit identificarea lui stabilindu-se că are domiciliul în Lugașu de Jos și a reușit să întindă în apele Crișului Repede trei plase monofilament în lungime totală de 210 metri. Pe timpul completării actelor procedurale, în jurul orelor 21:00, jandarmii au observat pe digul împrejmuitor alte 4 persoane care la vederea jandarmilor au luat-o la fugă, abandonând un sac de rafie în interiorul căruia jandarmii bihoreni au mai găsit încă o setcă de aproximativ 45 de metri. Dacă cei 4 urmează a fi identificați, pentru primele 2 persoane jandarmii bihoreni în conformitate cu prevederile art. 61 Cod de procedură penală, au întocmit documentele sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de utilizarea uneltelor de plasă monofilament şi pescuitul cu alte unelte şi scule neautorizate, fapte prevăzute şi pedepsite de O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura. Plasele de pescuit au fost predate pe bază de proces verbal în vederea continuării cercetărilor.Jandarmii alături de celelalte structuri vor fi în continuare la datorie, iar încălcările normelor legale nu vor fi tolerate

Publicată de Jandarmeria Bihor pe Miercuri, 19 mai 2021

Dacă cei 4 urmează a fi identificați, pentru primele 2 persoane jandarmii bihoreni în conformitate cu prevederile art. 61 Cod de procedură penală, au întocmit documentele sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de utilizarea uneltelor de plasă monofilament şi pescuitul cu alte unelte şi scule neautorizate, fapte prevăzute şi pedepsite de O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura. Plasele de pescuit au fost predate pe bază de proces verbal în vederea continuării cercetărilor.

Jandarmii alături de celelalte structuri vor fi în continuare la datorie, iar încălcările normelor legale nu vor fi tolerate

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.